Foradia parentesisajudalcoi

Oliva celebra el Dia Mundial de l’Agricultura

Per tal de commemorar-ho s'ha posat en marxa una campanya de promoció i conscienciació que s'ha presentat davant del Mercat Municipal de la localitat

Oliva ha celebrat el dia Mundial de l’Agricultura posant en marxa una campanya de promoció i conscienciació davant del Mercat Municipal.

A aquest esdeveniment han assistit, l’alcalde de la localitat, David González, el regidor d’Agricultura, Miquel Doménech, la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Yolanda Balaguer i el regidor de Comunicació, Josep Escrivà.

Per a celebrar aquest dia, s’ha instal·lat al Passeig de Lluís Vives diferents escultures de fruites i verdures gegants, cedides per Mercavalència.

Aquestes escultures decoraran el passeig els pròxims dies, quedant integrades al Mercat del Divendres, i després es traslladaran per a la pròxima setmana a la platja, a l’avinguda del Mediterrani i a la plaça d’Europa.

El regidor d’Agricultura ha sigut l’encarregat de llegir un manifest en el qual s’ha fet referència al futur de l’agricultura, ja que, com indiquen des de l’Ajuntament d’Oliva “és crucial per a la nostra economia i depén en gran manera de l’adaptació als nous reptes del canvi climàtic, d’una regulació justa i equilibrada, i de la conscienciació dels consumidors“.

En aquest manifest també s’ha recalcat que Oliva disposa d’una gran extensió de terme rural que s’enfronta als reptes globals, majoritàriament al canvi climàtic i regulacions de mercat, però també a reptes propis derivats de la idiosincràsia, climatologia i orografia del nostre municipi.

Miquel Doménech també ha declarat que: “Hem d’estar preparats per a afrontar els reptes de la reducció de l’empremta de carboni, hem d’aconseguir ser competitius als mercats globalitzats, hem de proveir als nostres agricultors de formació i noves ferramentes per desenvolupar la seua labor, però també hem de persuadir als consumidors locals que la qualitat i garanties dels productes que elaborem en les nostres terres, en tots els aspectes, són incomparables a la dels productes importats“.

Durant el manifest Doménech va llançar una pregunta a l’aire: “Algú s’imagina una panoràmica d’Oliva sense el mant verd que envolta la nostra ciutat? Els camps de tarongers són part d’Oliva“.

Per finalitzar, el regidor ha manifestat l’objectiu que els ingressos dels agricultors siguen més rendibles per poder garantir el relleu generacional i evitar així l’abandonament dels caps, així com estalviar intermediaris per tal de promoure els mercats de la terra, la venda de quilòmetre zero i la distribució directa “de la terra al plat”.

L’alcalde de la localitat, David González, ha declarat que: “aquesta iniciativa per a nosaltres és molt important perquè pretenem que siga el punt de partida perquè l’agricultura a la nostra ciutat no només continue viva, sinó que a més, prenga un nou impuls“.

Per la seua part, Yolanda Balaguer, regidora de Comerç, Mercats i Consum, ha afegit que “el comerç de proximitat és el que hem de preservar i és el que ens ajudarà a la nostra economia local, i per això sempre donarem suport a totes aquestes iniciatives“.

Segons Doménech, la finalitat d’aquesta campanya és “promocionar i visibilitzar el producte del camp, de la terra, el que és nostre, el valencià. I, per la meua part, ajudar als agricultors i a l’agricultura amb tot el que estiga al meu abast“.

Un jove agricultor de la localitat, Ángel Pérez Salort, ha volgut assistir a aquesta jornada i ha explicat que: “durant aquests anys, s’ha observat com l’agricultura ha decaigut molt, com s’abandonaven camps dia a dia. Però, durant aquest any, hem vist com la gent s’ha animat i ha anat replantant i desbrossant camps, i aquest és l’objectiu, aconseguir que el terme d’Oliva estiga verd i bé, no abandonat“.

Josep Escrivà, regidor de Comunicació ha conclòs dient que “l’agricultura és part d’Oliva, part de la nostra cultura. Un dels patrimonis històrics d’Oliva més importants es crea a raó de l’agricultura del moment: la canya de sucre. És part de la nostra identitat, de la nostra imatge. L’agricultura va molt més enllà de la part mercantil i productora. Aquesta campanya l’hem configurada tenint en compte totes les potes que conformen l’agricultura. Últimament totes les campanyes són virtuals. En aquest cas hem volgut traure de la virtualització al carrer aquestes fruites gegants perquè la gent que passeja per Oliva puga topar amb elles.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *