foradia pressupostparticipatiualcoi

Oliva comptarà amb un programa de formació gratuït per a la millora de les capacitats tecnològiques

Aquesta iniciativa s'ha pensat des de les regidories de Modernització de l'Administració, i Participació Ciutadana, i durant tot el mes d'octubre es posarà a l'abast de la ciutadania un seguit de formacions en matèria de digitalització i habilitats tecnològiques de l'administració pública

El divendres 7 d’octubre, i fins al dia 29 del mateix mes, des de l’Ajuntament d’Oliva, concretament des de la regidoria de Modernització de l’Administració, començarà un programa de formacions, ‘Digitalitza’t’, dirigit a la ciutadania, en matèria de digitalització i coneixença de l’administració electrònica, com per exemple, la web del consistori, la seu electrònica, el portal de transparència, el certificat digital o l’App mòbil.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és formar a la ciutadania en habilitats digitals bàsiques que els permeta fer ús de les plataformes en línia que l’administració pública ofereix amb totes les garanties. Josep Escrivà, regidor d’aquesta àrea, ha declarat que: “S’ha volgut posar a l’abast un ventall d’opcions per a formar-se segons les necessitats de la ciutadania i de les empreses: ús del web municipal, la seu electrònica i del certificat digital, per aprendre també a com realitzar les consultes al portal de transparència o al de contractació o com treure partit a l’app mòbil”.

En cada sessió es donarà un tema diferent. La primera d’elles, la del 7 o 8 d’octubre (es pot triar el dia) parlarà de l’ús del web municipal, de la seu electrònica i del certificat digital. Seguidament, el divendres 14 o el dissabte 15, el tema serà el portal de transparència, la seu electrònica i el certificat digital. La tercera sessió, (21 o 22 d’octubre), els assistents aprendran a consultar les licitacions obertes, així que aquesta formació estarà dirigida a empreses. Finalment, l’última jornada, que es podrà triar si anar el 28 o 29 d’octubre, serà el dia dedicat a l’App mòbil, i al certificat digital.

Per tal d’assistir a un o més cursos s’haurà de fer inscripció en la web citaprevia.oliva.es, i les sessions es realitzaran a l’Aula d’Informàtica de l’EPA, el Centre Públic d’Educació per a persones adultes de la localitat.

Escrivà ha ressaltat que: “L’aplicació de les tecnologies de la informació i comunicació en l’administració pública ha generat molts avantatges a la ciutadania, però és imprescindible dotar-la d’habilitats per traure-li el major profit possible i, en aquest sentit, l’Ajuntament d’Oliva ha posat a disposició els cursos ‘Digitalitza’t'”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *