foradia pressupostparticipatiualcoi

Carles Mulet visita Oliva per conéixer de primera mà els avanços de les obres de l’enllaç sud d’Oliva-AP7

El senador de Compromís, ha anunciat que des de la seua formació traslladarà al Govern la seua inquietud per la paralització de projectes necessaris com el Tren de la Costa i la presa de la Gallinera

Carles Mulet, portaveu de Compromís al Senat, acompanyat per autoritats de l’Ajuntament d’Oliva, entre ells la seua alcaldessa, Yolanda Balaguer, i altres regidors, han visitat les obres de l’enllaç sud d’Oliva entre l’N-332 i l’AP-7, per veure com avancen. Aquesta és una infraestructura que ara està en execució a través del Ministeri de Transports, i que té un pressupost de 24 milions d’euros. L’obra és la més gran que ha fet el Govern d’Espanya a la comarca, i respon a una reivindicació històrica de la ciutat i dels seus veïns i veïnes, i al treball que s’ha fet fins al moment per part del govern municipal per tal d’aconseguir-ho.

Ara mateix aquesta actuació presenta un estat d’execució important, i juntament amb la rodona de l’accés nord a la ciutat, i la gratuïta de l’AP-7, ofereixen una solució tan esperada per a obtenir una ronda circumval·lació i evitar que el trànsit de turismes i vehicles pesants circule pel nucli urbà d’Oliva.

L’alcaldessa de la localitat ha explicat que: “L’enllaç sud suposa també una millora per ala indústria de la ciutat, ja que ofereix una connexió directa entre els polígons industrial i l’autopista, situant a la ciutat com un punt logístic clau en la zona. Ja són moltes les empreses que s’han instal·lat a Oliva i altres, visiten la ciutat mostrant el seu interés per les facilitats i condicions que presenta la zona industrial, la qual també ha experimentat canvis de millora gràcies a les inversions que ha fet l’Ajuntament d’Oliva als últims anys”.

Per la seua part, Mulet ha comentat que: “Aquest tipus d’obres amplament reivindicades al voltant de l’autopista, com ocorre a molts altres municipis valencians, són un exemple ben clar de l’efecte multiplicador de beneficis que té l’alliberament de la concessió del vial de pagament i com ha servit per a evitar els històrics problemes de mobilitat de la ciutat d’Oliva i bona part de la comarca, evitar accidents i contaminació, i comunicar millor amb nous accessos a poblacions del seu entorn”.

A més, Balaguer ha volgut assenyalar que “aquestes obres també contemplen ponts que salven la rambla de La Gallinera, una zona que també necessita la intervenció de l’Estat, en referència a la millora del drenatge de la conca i la presa de laminació per evitar la inundació de la part sud del nucli urbà d’Oliva i el tall per inundació de la carretera N-332 a l’altura del seu encreuament amb la rambla. La realització de les canalitzacions, la connexió de la major part del cabal del barranc Alfadalí al canal de la rambla i la no realització de la presa de laminació fan que cada dia que passa el risc d’inundació s’incremente exponencialment i conseqüentment la perillositat, sense oblidar l’efecte del canvi climàtic sobre el risc d’inundació que afecta de manera determinant el nostre municipi”.

Finalment, el senador també ha volgut posar com a exemple a Oliva de “com les inversions de l’Estat en matèria de mobilitat, infraestructures i transport milloren notablement la qualitat dels serveis de les ciutats i municipis, de manera directa i indirecta, però també del benestar de la seua ciutadania doncs veiem com els últims anys ha crescut de manera exponencial en totes els vessants: territorial, demogràfica, i econòmicament”.

Durant la visita, es va aprofitar l’ocasió per a reivindicar el Tren de la Costa, i s’han presentat diverses iniciatives que topen amb la voluntat dels dos governs: “Ens trobem en el mateix punt de fa sis anys lamentablement. La Marina Alta i la Safor són de les poques comarques en tota Europa sense aquest mitjà de transport i en un moment d’emergència climàtica hem d’afavorir el transport col·lectiu, la dependència de combustibles no renovables i la lluita contra el calfament global”, ha comentat Carles Mulet, que també ha anunciat que després d’estiu es reprendrà l’activitat i es plantejaran esmenes de cara a l’elaboració dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *