lasarga itealcoi

La serra d’Aitana ja té un Pla d’Acció Territorial

Aquest pla ha estat elaborat per la Conselleria de Política Territorial i pretén fomentar la infraestructura verda, la protecció del territori i el desenvolupament econòmic entre municipis

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha presentat el Pla d’Acció Territorial (PAT) de la Serra d’Aitana, com un instrument d’ordenació estructural integral que fomenta la infraestructura verda i la protecció del territori i potencia el desenvolupament econòmic entre municipis.

Arcadi España, conseller d’aquesta àrea, ha explicat que: “ens trobem davant d’una nova generació de plans d’acció territorial que sempre durem a terme amb el màxim diàleg amb tots els alcaldes i alcaldesses i amb tots els agents implicats a què afecta el pla territorial per a arribar als màxims consensos a l’hora de protegir el nostre territori i gestionar-lo adequadament per a fer un territori resilient preparat per a lluitar contra el canvi climàtic i en què l’activitat econòmica respecte al medi ambient“.

El conseller ha definit aquest pla com “un instrument que permetrà tindre una ordenació del territori més preparada i més fort per a prevenir episodis climatològics, i també per a impulsar el creixement econòmic de l’entorn de la serra d’Aitana“.

Aquest pla preveu plans generals estructurals per als municipis de Benilloba, Penàguila, Benifallim, Benasau, Alcoleja, Confrides, Benifato, Beniardà, Benimantell i El Castell de Guadalest.

Segons la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inma Orozco, gràcies a aquesta iniciativa “tota la comarca podria tindre la seua ordenació estructural resolta en un espai de temps molt més baix del que suposa la tramitació aïllada de cadascun dels plans municipals“.

Aquest pla d’acció pretén garantir la precisió suficient per a determinar la totalitat de l’ordenació estructural del conjunt de municipis que integren l’àmbit de planificació, tenint en compte criteris d’ordenació de la infraestructura verda i a les relacions econòmiques i funcionals entre municipis, amb fórmules de compensació intermunicipal.

Orozco ha destacat l’oportunitat de portar avant aquesta iniciativa “per a definir una infraestructura verda i una xarxa primària amb més capacitat d’articular el territori, una estructura urbana més eficient i sostenible i unes economies d’escala que permeten reduir els temps de tramitació i els costos econòmics i humans necessaris per a l’elaboració individualitzada de cada pla“.

Les alcaldies estan molt receptives amb aquesta proposta de la Conselleria, i han valorat que: “la voluntat de coordinació i diàleg constants entre les administracions implicades” per a poder consensuar de manera col·laborativa un pla comarcal prou flexible per a encaixar les necessitats canviants del futur, però “dins d’una regulació clara i suficient per a garantir un desenvolupament territorial adequat“.

En la reunió, celebrada en l’Ajuntament de Benifato, hi han participat, a més de la secretària autonòmica, el subsecretari de la Conselleria, Rafael Briet, l’alcalde de Benifato, David Blanes, i també regidors dels municipis de la serra d’Aitana.

Font: Redacció./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *