foradia mediambient

Per primera vegada l’Àgora acull la jornada ‘Creant futur amb l’FP motor de canvi d’Alcoi’

És una iniciativa aprovada pel Consell de la FP d'Alcoi i que està desenvolupada per ACTAIO amb la certificació del CEFIRE

Durant el matí del dimarts 15 de setembre es va dur a terme en l’Àgora la jornada ‘Creant futur amb l’FP motor del canvi d’Alcoi’.

Aquesta activitat va estar impartida pels tècnics d’ACTAIO (Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local Alcoi-Ibi-Ontinyent), i que està dins dels objectius del Pacte Territorial i la seua realització està acordada pels membres del Consell de l’FP d’Alcoi en gener d’aquest any.

La jornada estava pensada per a fer-se en el mes de març, però no va poder dur-se a terme. Finalment s’ha realitzat ara, i segons informen des de l’Ajuntament, s’han tingut en compte les mesures de seguretat.

Han assistit una vintena de professionals, com membres d’equips directius, personal orientador i professional d’ESO, Batxillerat i cicles formatius de 9 centres de formació d’Alcoi.

La formació té una durada de 8 hores i està acreditada pel CEFIRE Alcoi (Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat).

Els objectius de la jornada són aportar als assistents, estratègies, tècniques i recursos per a facilitat l’activitat orientadora cap als cicles d’FP, conéixer les necessitats del mercat laboral en el territori i l’oferta de la Formació Professional relacionada.

També es vol adquirir habilitats d’orientació a través de la pràctica amb exemple real i finalment, compartir les necessitats cap a una orientació fomentada en la realitat laboral actual i futura.

És a dir, que en les tasques d’Orientació, els professionals puguen conéixer les necessitats del mercat de treball i la seua correspondència en cicles formatius existents i que s’imparteixen en el nostre territori.

Segons ha explicat Alberto Belda, regidor d’Educació, Ocupació i Empresa: “Amb aquestes jornades valorem l’FP, ja que no és l’alternativa educativa més demandada pels joves i per les famílies. No obstant això, aquest nivell d’estudis concentra la necessitat més gran de qualificació que té actualment la ciutat. En aquest sentit s’ha de continuar realitzant una labor informativa per a difondre les alternatives i eixides professionals dels que fan aquests estudis. Cal destacar que la jornada suposa una oportunitat per a intercanviar coneixements, experiències, punts de vista entre professionals de diversos centres de formació de la ciutat“.

Belda també ha volgut afegir que: “el compromís del nostre govern amb l’FP és molt forta, ja fa uns anys ens adherim a Xarxa FP, a més de la mà del Consell de l’FP i la Conselleria d’Educació treballem per a aconseguir l’oferta formativa coherent amb la realitat industrial del nostre territori, mostra d’això és que aquest curs l’IES Cotes Baixes començarà a impartir el Cicle Formatiu de Grau Superior de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils, ja que fins ara només oferia el de grau mitjà“.

Alguns dels continguts que s’han tractat són: Procediment, estratègies i tècniques per a una orientació cap a l’FP, Guia de recursos, Ocupabilitat dels cicles formatius, Activitats per a treballar en el centre, Resolució de casos pràctics d’orientació o bones pràctiques dels serveis d’orientació.

Les activitats realitzades per ACTAIO es realitzen en col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb les corporacions locals i són finançades per Labora i el Ministeri de Treball i Economia Social.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *