foradia becasivace

Alcoi tindrà una nova ordenança per a regular la circulació

Entre molts aspectes definirà la normativa específica per a la circulació de bicicletes, vehicles de mobilitat persona i patinets sense motor, i a més la velocitat màxima permesa

L’Ajuntament d’Alcoi vol aprovar la seua Ordenança de Circulació, que definirà aspectes com la circulació de bicicletes, vehicles de mobilitat personal i patinets sense motor, la velocitat màxima permesa a la ciutat, o un nou sistema en cas de les multes que beneficiarà a la ciutadania, i definirà cada situació sense deixar-la a criteri de la Policia.

Aquest document s’ha estat treballant des de fa temps, amb la col·laboració de la Direcció General de Trànsit que ha estat variant i creant noves normatives respecte a les bicicletes.

Respecte a la circulació de bicicletes, vehicles de mobilitat personal, i patinets, en l’ordenança s’ha determinat que s’ha de circular pels carrils bici sempre que existisquen, i en el cas de no haver-hi, se circularà per la calçada, és a dir, no podran anar per la vorera, a no ser que siga un menor de 10 anys acompanyat per una persona responsable.

Quan la persona que va en bicicleta ha d’accedir a la vorera, haurà de baixar del vehicle, i transitar amb aquesta a mà fins al seu destí.

També s’especifica la velocitat màxima per a aquests vehicles, i que l’ús del casc és obligatori.

L’ordenança també contempla que en el cas de circular per carrers per a vianants, es podrà fer però amb restriccions de velocitat i donant la prioritat als vianants.

Una altra de les novetats d’aquesta Ordenança és la velocitat màxima permesa als carrers d’Alcoi. Quan entre en vigor aquest document, en els carrers que hi haja un únic carril per sentit de la marxa, el màxim permés passarà a ser de 30 km/h. Aquesta mesura reduirà la velocitat en el 60% dels carrers. En la resta se seguirà, com a norma general, els 50 km/h.

Aquest document va ser entregat a tots els grups polítics perquè pogueren realitzar les seues aportacions. Després els tècnics van explicar que mesures s’incorporaven i quines no, argumentant els motius d’aquestes decisions tècnics.

El següent pas serà que s’aprove en la Comissió de Governança, per a poder passar després al Ple Municipal, on també s’haurà d’aprovar per a seguir amb la tramitació i l’exposició pública.

Segons ha destacat el regidor de Seguretat, Raül Llopis: “Hem d’estar molt contents d’aquesta ordenança. La ciutat tindrà un document que especifica clarament els drets i les obligacions tant dels conductors de qualsevol mena de vehicle com dels vianants. Vull agrair l’esforç tant dels tècnics municipals com de tots els grups polítics que han dut a terme un treball molt important per a tirar avant una ordenança consensuada i molt completa“.

A més, Llopis ha anunciat que es realitzaran campanyes i accions perquè la ciutadania puga conéixer aquestes noves mesures de circulació.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *