foradia subscriutegrat

S’aproven els pressupostos alcoians gràcies als vots del PSOE, Podem i l’abstenció de Ciutadans

Guanyar, Compromís, PP i Vox han votat en contra als pressupostos al ple que s'ha celebrat durant el matí del 24 de febrer

En el matí del 24 de febrer s’ha celebrat el ple extraordinari per tal d’aprovar els pressupostos anuals de l’Ajuntament d’Alcoi. Durant la sessió els portaveus dels grups han fet les seues intervencions en les quals han explicat el motiu del seu vot.

En primer lloc ha parlat el portaveu de Vox, David Abad, i ha argumentat que aquests pressuposts no són eficients, i ha convidat al govern local a què parle amb la gent del carrer per tal de conéixer els problemes reals dels alcoians i alcoianes. Un altre dels arguments utilitzats pel partit d’extrema dreta ha sigut que hi ha partides destinades a col·lectius que no representen a tota la ciutadania. A més a més, ha qualificat d’irreals els pressupostos que el Partit Socialista ha presentat.

A continuació ha sigut el moment de la intervenció de Sandra Obiol, portaveu de Guanyar. Obiol ha explicat que hi ha moltes propostes presentades pel seu grup que estan aprovades que no apareixen reflectides als pressupostos. Ha afegit que no hi ha hagut negociació entre el PSOE i Guanyar, i ha recordat que no s’ha de fer negoci amb els drets i el benestar dels ciutadans.

Tant Vox com Guanyar, han recriminat al govern de Toni Francés que aquests pressupostos arriben tard, ja que s’haurien d’haver aprovat abans que acabara l’any 2019. Els dos partits finalment han donat el seu vot en contra.

Cristian Santiago, ha fet la seua intervenció, argumentant el treball que s’ha realitzat conjuntament entre el seu partit, Podem, i el govern socialista per a poder dur a terme els pressupostos, com per exemple la recuperació dels serveis bàsics que estaven privatitzats. Des de la formació morada volen fer veure que la política està canviant i que és important que haja diàleg entre els diferents partits per a poder arribar a punts en comú, I ha recriminat l’actitud molesta que està mantenint Guanyar. Podem Alcoi, ha sigut l’única formació que ha votat a favor dels pressuposts.

Per la seua part, Rosa García, de Ciutadans, ha explicat que per primera vegada han participat en la creació d’aquests pressuposts i que no han tingut cap problema a l’hora de parlar amb el govern de Toni Francés. És per això que s’han abstingut en la votació i ha argumentat que bloquejar aquests pressuposts significaria que Alcoi no funcionara, malgrat que estiga d’acord amb les crítiques d’alguns dels grups.

Compromís, que també ha votat en contra, ha tornat a recordar al govern, que aquests pressuposts arriben amb retard. Respecte a les propostes presentades pel grup socialista, Màrius Ivorra, portaveu de Compromís, ha explicat que són incoherents i moltes d’elles són propostes fum. A més, ha recordat que el problema amb l’abocador il·legal de l’aqüífer del Molinar encara està per resoldre.

L’últim dels representants polítics de l’oposició en fer la seua intervenció ha sigut Quique Ruiz, del Partit Popular. Durant el seu discurs, Ruiz ha numerat les errades que segons ells han comés des del PSOE durant els seus anys de govern. En aquesta llista el portaveu popular ha clavat temes com el carril bici o la reestructuració del carrer Entença, o la baixada de la indústria en la ciutat. Quique Ruiz ha argumentat que no poden votar a favor d’uns comptes que van cap enrere i que s’han reduït en totes les àrees.

Tant Vanessa Moltó, regidora d’Hisenda, com l’alcalde Toni Francés han recordat que els pressupostos es veuen reduïts perquè estan condicionats pel pla d’ajust de l’Ajuntament. Des del PSOE han recordat que s’han creat noves empreses en Alcoi, que s’han donat ajudes a emprenedors, s’ha posat solució al problema del sòl industrial, i està previst fer el reajust fiscal perquè els que menys tenen menys paguen. A més, han agraït la col·laboració dels grups Podem i Ciutadans per fer possible que Alcoi tinga pressuposts per al 2020, gràcies al diàleg i les ganes de fer polítiques en conjunt. Pel que fa a Guanyar i el PP, han recriminat que no hagen aportat cap proposta.

En finalitzar les intervencions de tots els partits s’ha fet la votació. PSOE i Podem han votat a favor, Ciutadans s’ha abstingut, i, Compromís, Guanyar, PP i Vox han votat en contra.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *