foradia subscriutegrat

La Carrasca demana a l’Ajuntament que actue contra les armes nuclears

Segons han informat des d'aquesta associació, s'ha registrat en l'Ajuntament d'Alcoi una moció de suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears

Amb motiu del Dia Internacional de la Pau, que se celebra el dia 21 de setembre, la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologises en Acció ha informat que han registrat una moció de suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears a l’Ajuntament d’Alcoi.

Segons expliquen des d’aquest col·lectiu, les armes nuclears són un perill per a la seguretat de les persones i els pobles, i argumenten que “les ciutats tenen un paper important en la demanda d’un món més just, en pau i lliure d’armes nuclears“.

Encara que ja s’hagen prohibit altres armes com les biològiques o les químiques, també s’ha de prohibir aquest tipus d’armes, que sols en els bombardejos d’Hiroshima i Nagasaki de fa 75 anys van provocar la mort de més de 240.000 persones.

La Colla Ecologista La Carrasca, a més, explica que encara queden al món 13.400 armes nuclears, i que la majoria d’elles són més destructives que les que van tirar en aquestes dos ciutats japoneses.

Gràcies a les demandes de la societat civil, ONG’s i campanyes, s’ha aconseguit el primer pas, l’adopció del Tractat sobre la Prohibició d’Armes Nuclears, el dia 7 de juliol de 2017, en les Nacions Unides (ONU).

Perquè aquest Tractat puga aconseguir el seu objectiu, s’han de sumar estats del món activament, és a dir, 50 països l’han de ratificar perquè puga entrar en vigor, i actualment ho han fet 44.

La Carrasca-Ecologistes en Acció ha presentat aquesta moció perquè l’Ajuntament d’Alcoi s’adherisca a la Crida a les Ciutats, que està promoguda per la Campanya Internacional per a Abolir les Armes Nuclears (ICAN), que va rebre el Nobel de la Pau en 2017.

També es demanarà que l’Ajuntament d’Alcoi inste al govern d’Espanya perquè firme i ratifique aquest Tractat, que ja va ser aprovat per l’ONU.

Font: Redacció./


museus alcoi

Una resposta de La Carrasca demana a l’Ajuntament que actue contra les armes nuclears

  1. Arbre Agulló i Guerra ha dit:

    Des de fa anys l’amic i company Pepe Beunza, explica en totes les intervencions públiques que hi ha armes nuclears per acabar la vida en la terra 15 vegades, 15 comdemnes a mort. És una despesa inútil, si s’utilitza estem totes acabades i finiquitades.

    Dic jo, malbaratament econòmic absurd.

    Arbre Agulló i Guerra ( al 2021, farà 50 anys que em vaig negar a aprendre a matar)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *