foradia subscriutegrat

El MARQ acollirà a 160 peces dels Guerrers de Xi’an en 2021

L'exposició 'Els guerrers de terracota de Xi'an' es podrà visitar des del dia 29 d'abril fins al 31 d'octubre de 2021

El Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) acollirà per al pròxim any 160 peces de l’exposició de ‘Els guerrers de terracota de Xi’an. Guardians eterns del primer emperador’.

En concret es podrà visitar des del dia 29 d’abril fins al 31 d’octubre del pròxim any.

Com ja hem dit la mostra reunirà unes 160 peces de l’antiga Xina, entre les que podrem trobar 9 guerrers, i un cavall original.

Julia Parra, vicepresidenta i diputada de Cultura ha explicat que: “encara que la previsió inicial era inaugurar enguany la mostra, en l’escenari actual marcat per la situació generada per la Covid-19 s’ha decidit traslladar les dades al pròxim any“.

La diputada ha agraït la cooperació mantinguda entre totes les parts implicades en el seu projecte.

Moltes d’aquestes peces tornaran a Europa després d’estar al Museu de Liverpool en l’any 2018.

Segons Parra: “aquest és un gran esdeveniment cultural que pot contribuir de manera decisiva a la reactivació del turisme en la província d’Alacant i en tota la Comunitat Valenciana. Treballarem perquè tinga la millor de les acollides“.

Ja s’ha obtingut una llista definitiva dels objectes, la valoració d’ells, el pla de mesures de seguretat i el protocol de préstec. També s’han sol·licitat els permisos i autoritzacions dels Ministeris de Cultura de la Xina i Espanya.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *