foradia subscriutegrat

El tèxtil colombià arriba a Alcoi amb la mostra ‘Fique: història i futur d’una fibra vegetal’

Es podrà veure a la Sala Multiús de l'Edifici Carbonell del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València a partir del 2 de març

El dijous 2 de març a les 19h, el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València celebrarà la inauguració de l’exposició ‘Fique: història i futur d’una fibra vegetal’, en la qual es podrà descobrir com aquesta fibra natural es connecta amb els teixits valencians de caràcter ecològics i ens situa en l’epicentre de l’economia sostenible. “La producció i transformació de la fibra de fique s’insereix en un cicle d’economia mediambiental que respecta els Drets Humans i que compta amb productes d’artesania tèxtil on el color és la protagonista”, expliquen des de l’organització de la mostra.

En la inauguració estarà present Consuelo Vidal, directora de la ONGD Atelier, l’associació promotora de l’exposició, que farà una visita guiada acompanyada per representants de les institucions que han col·laborat en l’organització, com la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, o Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi de la UPV.

A través d’uns panells es podran veure mostres de la fibra, eines i artesanies, i amb tot aquest material es vol donar a conéixer el cicle integral de producció i transformació de la fibra vegetal del fique, que són un gènere de plantes originàries de les regions tropicals de Sud-amèrica i Centreamèrica, a partir de la qual s’extrau una fibra vegetal, amb la qual els artesans i artesanes en Colòmbia elaboren productes biodegradables. Aquesta fibra contribueix en la sostenibilitat ambiental de la seua producció i consum, i a més a més, té un paper com a motor de desenvolupament econòmic i social de comunitats rurals amb baixos índexs de qualitat de vida a Colòmbia. També s’ha de destacar que és un element cultural tradicional de les comunitats llauradores i indígenes al país, que fan ús artesanal d’aquesta fibra des del segle X.

La mostra es podrà visitar fins al dia 28 de març.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *