foradia subscriutegrat

La Colla Ecologista La Carrasca demana recuperar els horaris del tren Alcoi-València

Segons aquesta organització "un tren en bones condicions és fonamental per a reduir les emissions i per a vertebrar el territori"

El dia 22 de setembre finalitza la Setmana Europea de la Mobilitat, i moltes ciutats han celebrat el Dia sense Cotxes, i per aquest motiu Renfe va traure una oferta especial per a fomentar l’ús del tren, però des de la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi, denuncien que “aquesta oferta aprofita de ben poc a moltes poblacions que han vist reduït dràsticament el servei amb motiu del confinament“.

Com des d’aquesta organització expliquen, aquest és el cas de la connexió entre Alcoi i València, que després de l’Estat d’Alarma no ha recuperat els serveis anteriors, que segons diuen des de La Carrasca, “ja eren molt deficients”.

A partir del dia 22 de juny, Renfe va anar augmentant les freqüències en els corredors amb un volum major de viatgers, però no s’ha incrementat en totes les línies. El grup ecologista assenyala que: “eixe fet està aprofundint encara més les diferències de connexió entre unes poblacions i altres, discriminant zones que ja tenien greus problemes de connexió ferroviària“.

Aquesta situació de desmantellament de trajectes en tren va en contra de la necessària transició ecològica“, ha afegit La Carrasca, que ha destacat que: “el tren és la peça clau en una mobilitat sense emissions. A més, per la seua capacitat per a vertebrar territoris, és també vital per a frenar el despoblament dels pobles d’interior“.

Segons ells, ara és el moment d’incidir en la millora del tren, i plantegen mesures com electrificar el total de les línies de ferrocarril, fer compatible la infraestructura per a ús de trens de mercaderies i de viatgers, millorar l’accessibilitat dels trens per a les persones amb limitacions de mobilitat, incrementar les freqüències i adequar els horaris a les necessitats de les persones usuàries, facilitar l’accés de les bicicletes als trens i augmentar els aparcaments de bicicletes en les estacions.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *