foradia cdturisme

Xerrada en Alcoi sobre la contaminació per ozó troposfèric, 10 de maig

• El País Valencià és un dels territoris més perjudicats per la contaminació per ozó troposfèric, afectant també a les nostres comarques. • Ecologistes en Acció del País Valencià ha iniciat una campanya de divulgació sobre aquest tema

Ecologistes en Acció del País Valencià impartirà en Alcoi una xarrada informativa sobre la contaminació per ozó troposfèric. Serà el dijous 10 de maig a les 19:30 h al Centre Ovidi Montllor (C/Vistabella núm. 8). Es realitzarà amb la col·laboració de la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi i del Centre Ovidi Montllor.

El País Valencià és un dels territoris més perjudicats per la contaminació per ozó troposfèric, afectant també a les nostres comarques. Durant l’any 2017, en bona part de la seua superfície s’han sobrepassat els objectius legals per a la protecció de la salut i per a la protecció de la vegetació. Si atenem a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la mala qualitat de l’aire és generalitzada a tot el territori valencià.

Cal tenir present que la contaminació per ozó troposfèric o “ozó dolent” va causar l’any 2014 més de 14.000 morts prematures a Europa; 1.600 d’aquestes es van produir a l’Estat espanyol, les mateixes que les causades pels accidents de trànsit. Dues terceres parts dels cultius i bona part dels nostres boscos i espais naturals suporten nivells d’ozó que danyen la vegetació.

Ecologistes en Acció del País Valencià ha iniciat una campanya de divulgació sobre aquest tema. Amb ella es pretén divulgar les causes i les conseqüències d’aquest greu problema ambiental i reduir l’exposició a la contaminació, especialment dels grups més sensibles: xiquets i xiquetes, persones majors, dones embarassades, esportistes i persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *