foradia subscriutegrat

El PSPV-PSOE col·labora en els pressupostos de la Diputació d’Alacant

Segons el seu portaveu, Toni Francés, la negociació és profitosa i ha demanat desbloquejar el Fons de Cooperació per a posar fi a la discriminació dels ajuntaments alacantins

El portaveu del PSPV-PSOE en la Diputació d’Alacant, Toni Francés, i la portaveu adjunta, Patricia Macià, s’han reunit amb el vicepresident de la Diputació, Eduardo Dolón i el portaveu de Ciutadans, Javier Gutiérrez, per a elaborar els pressupostos de la corporació provincial.

L’encontre el van proposar els socialistes, i en ell Francés ha demanat que en els contes de 2021, el president de la Diputació, Carlos Mazón, desbloquege el Fons de Cooperació Municipal, per acabar “amb la discriminació dels ajuntaments alacantins, que reben menys recursos que els altres per la negativa del PP de sumar-se a aquest fons“.

Toni Francés també ha explicat que s’ha d’incloure aquest fons, ja que “en un moment com l’actual els ajuntaments necessiten certeses i disposar d’un finançament clar i estable“.

A més, el socialista ha defés que: “és vital que els consistoris sàpiguen en quins recursos poden comptar, que puguen destinar-los a projectes més necessaris, i que el finançament no depenga de què partit governe en cada municipi“.

És hora de què la Diputació s’adherisca a aquest fons i demostre la seua voluntat de vertebració“, ha declarat el portaveu.

Durant la reunió Toni Francés també ha plantejat la necessitat que la línia d’ajudes provincial acordada per a 2020 per a polítiques socials i sectors econòmics s’amplie fins a 2021.

L’any passat vam arribar a un acord perquè els contes de 2020 inclogueren ajudes específiques per als serveis públics i la reactivació de l’economia, i aquestes polítiques no poden quedar enrere“, ha afegit Francés.

També s’ha demanat a la Diputació posar en marxa polítiques per a lluitar contra la despoblació. “És un problema que afecta en gran manera a municipis de la província d’Alacant i la corporació ha d’implicar-se de forma clara i decidida“, ha subratllat el socialista, que també ha demanat que s’incloga el projecte del Palau de Congressos d’Elx en aquests pressupostos.

El PSPV-PSOE és una força que proposa i aposta per treballar des de la unitat i la cooperació, especialment en un moment excepcional com aquest“, per aquest motiu el diputat ha conclòs dient que: “s’ha de tenir en compte unes propostes que sols tracten de millorar la vida de la ciutadania i impulsar la província d’Alacant“.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *