foradia cdturisme

La Diputació de València estimula la cultura amb ‘Desconfinant la cultura’

La programació, que compta amb de 30 activitats, que es realitzaran a molts municipis de les comarques de la província, està orientada per a projectar la cultura sobre el territori valencià

L’àrea de Cultura de la Diputació de València ha preparat la programació ‘Desconfinant la cultura’, un programa orientat a projectar la cultura sobre el territori valencià.

Seran més de 30 activitats que es duran a terme durant les setmanes que venen als municipis de quasi totes les comarques de la província, la majoria d’ells municipis amb pocs recursos per a programar activitats de gran nivell.

Els municipis en els quals hi haurà programació seran Bugarra, Calles, Alpuente, Quartell, Daimús, Emperado, Llíria, Carlet i Ontinyent.

Des de l’àrea de Cultura asseguren que “s’està realitzant un important esforç, amb la col·laboració dels ajuntaments, per a programar activitats obertes al públic. Superats els anteriors mesos del confinament, s’obri una xicoteta escletxa a reprendre moltes activitats que foren posposades, i també a altres noves que poden ara contribuir a reactivar el sector cultural“.

Segons Xavier Rius, diputat de Cultura: “Desconfinant la cultura és una crida a tractar de normalitzar l’accés a la cultura, o almenys allò que més se li puga paréixer. Hem preparat un programa específic per a reactivar el sector cultural, que passa per una situació molt complicada. Volem solidaritzar-nos, ajudar a la recuperació del públic i estimular el sector cultural en terres valencianes“.

El programa és variat i té una mirada territorial i diversa. Algunes d’aquestes activitats són: l’òpera ‘Les Arts Volant’, les obres de teatre ‘D’Escena Erasmus’ o les trobades de folklore i música popular ‘D’arrel’, concerts de jazz amb formacions de pes, pop, rock, cantautors, música antiga, teatre en diversos formats, màgia, activitats infantils com el ‘Feretes’ i molt més.

Està previst que la programació de ‘Desconfinant la Cultura’ duren fins a finals d’any, sempre que les condicions sanitàries ho permetran. Així encara la programació s’haurà d’ajustar a l’acompliment de totes les mesures de seguretat i higiene que indiquen les autoritats competents, però s’han rebut amb molta satisfacció per part dels ajuntaments que han arreplegat la proposta de l’àrea de Cultura.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *