lasarga ajualcoipresuparticipa

Alcoi tindrà un nou sistema de valoració i gestió de Multes

S'ha realitzat un acord amb SUMA per a possibilitat que les persones de fora d'Alcoi siguen localitzades per a comunicar-los les sancions i així facilitar que es paguen les multes

L’Ajuntament d’Alcoi tindrà en poc temps una nova Ordenança de Circulació, que definirà la circulació de bicicletes, vehicles de mobilitat personal o patinets sense motor, així com la velocitat màxima permesa a la ciutat.

També inclourà un nou sistema en el cas de les multes que beneficiarà a la ciutadania i definirà perfectament cada situació per a no deixar-la a criteri de l’Agent de Policia.

Anteriorment, ja vam explicar algunes novetats d’aquesta normativa, però ara, ja sabem més sobre les multes.

Les multes tindran un doble vessant, d’una banda, SUMA gestionarà aquestes multes, un acord que es formalitzarà quan s’aprove aquesta ordenança al ple.

Fins al moment moltes de les decisions deixaven a criteri de la Policia la gravetat de la sanció, ara, aquest document, que han realitzat els tècnics, defineix totes les sancions, indicant que és lleu, greu o molt greu.

Amb el nou sistema es realitzarà una foto de la infracció, i açò possibilitarà que siga més fàcil realitzar un recurs, ja que es basarà en una norma concreta i molt especificada, i la foto podrà servir de prova.

També es facilitarà el pagament, no sols a les persones d’Alcoi, també a la resta del territori perquè es realitzarà a través de SUMA, i a més s’eliminaran els problemes per a cobrar les multes als vehicles registrats fora de la ciutat, que en la majoria dels casos no pagaven.

Amb aquesta nova gestió es passa a treballar del cens local de vehicles a la base nacional que té el SUMA, i per tant es podrà notificar la sanció a qualsevol vehicle.

Segons Raül Llopis, regidor de Seguretat: “Es tracta d’una ordenança molt garantista amb la ciutadania, tenim un document per a totes les persones i que totes hauran de conéixer pel que realitzarem les campanyes i accions necessàries perquè així siga. Amb aquest sistema veiem una vegada més com tenim aplicacions de smart city és a dir, aplicar la tecnologia per a facilitar la vida a la ciutadania. Gràcies al nou sistema serà molt més fàcil recórrer una multa perquè hi haurà una foto en la qual es podrà comprovar si existeix la infracció o no, ara ja no es deixarà res al criteri personal, tot està especificat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *