foradia barnasants

Francesc Jover presenta el llibre ‘Cançons i Romanços del Comtat’

L'acte va tindre lloc al Palau Comtal de Cocentaina, que va omplir el seu aforament amb les 120 invitacions que es van posar a la venda per a assistir a aquesta presentació

El Palau Comtal va acollir la presentació del llibre ‘Cançons i Romanços del Comtat’ de Francesc Jover. Un acte que va reunir a 120 persones en el pati d’armes d’aquest lloc emblemàtic de Cocentaina el diumenge 27 de setembre.

El llibre és un recull folklòric en el qual hi ha cançons, romanços, però també rondalles, versos, contes, jocs i costums, dels diferents pobles de la comarca del Comtat.

Aquesta presentació va estar organitzada conjuntament per la Garbera Cultural El Guaret i la regidoria de Cultura de Cocentaina. També van col·laborar la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet per a ambientar l’acte en el seu inici.

Edurne Vaello, presidenta de Guaret, va ser l’encarregada de conduir la presentació. També va intervenir el regidor de Cultura, Iván Jover, que va felicitar Francesc Jover pel seu treball, i Joan Jordà, membre del Guaret, que va recita un poema escrit expressament per a l’acte, i que estava dedicat a l’autor.

Seguidament va ser el torn de Vicent Torrent, musicòleg valencià i intèrpret de música tradicional valenciana amb el grup Al Tall. Ell va ser l’encarregat de presentar a Francesc Jover, que va explicar que aquest llibre s’ha de llegir amb unes ulleres especials, unes que coneguen la història i la cultura del País Valencià.

A més, va agrair la nombrosa assistència a la presentació, i a les persones que han col·laborat en l’edició d’aquest llibre. Gran part de la intervenció de Jover va ser per a explicar quines han sigut les fons per a poder traure tota la informació per al llibre.

El punt final d’aquest acte va estar de la mà de Pep Gimeno ‘Botifarra’, que va delectar als presents amb la interpretació d’un cant de batre.

La venda de llibres va tindre lloc a l’eixida de l’acte, i ja està disponible en totes les llibreries de Cocentaina. Els beneficis es destinaran a l’Associació Somriures.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *