lasarga ajualcoipresuparticipa

Inaugurada l’exposició ‘Artistes de l’exili i la lluita’ a Muro

Des de Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina han visitat aquesta exposició que és una selecció de la col·lecció privada de l'artista contestà Luis Ardevínez

El dia 25 de setembre es va inaugurar a la sal Espai d’Art l’Arpella l’exposició ‘Artistes de l’exili i la lluita’, que és una selecció de la col·lecció privada de l’artista de Cocentaina, Luis Ardevínez.

A aquesta exposició han assistit membres del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina que han donat l’enhorabona a la sala, ja que, està molt bé equipada i és espaiosa per a complir les mesures de seguretat actuals.

“La difusió cultural al poble mostrant el que som, el que hem sigut i el que colem ser, és una dinàmica que mai podem aturar passe el que passe”, han declarat des del Fòrum.

L’acte d’inauguració va estar conduït per Quique Pasqual, regidor de participació ciutadana en l’Ajuntament de Muro. També van intervenir Ivan Torregrossa que va dir què és el Fòrum per a la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina i les seues activitats més immediates i Iñaki Pérez Rico, Director General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern Valencià, que va animar als organitzadors que continuen amb actes com aquest que desperten la consciència social de la nostra història.

Aquesta organització ha assenyalat que: “és una satisfacció per a l’Ajuntament de Muro i el Fòrum tindre el suport del govern autonòmic valencià en aquest tipus d’actes”.

Luis Ardevínez, també va participar en aquest esdeveniment amb una curta i sucosa intervenció donant-nos detalls del missatge que transmeten tots i cadascun dels quadres.

“Qualsevol manifestació cultural i en aquest cas artística, com és la pictòrica, representa i és testimoni ben clar del que ha sigut i ha significat la manca de llibertat. El conjunt exposat canta de manera diàfana el patiment sociològic per on passa la societat quan hi ha carències de llibertat i la dictadura és l’únic pensament que tot ho domina” ha declarat Ardevínez.

La col·lecció ens mostra obres d’autors de diferents estils que va haver-hi durant la llarga època del franquisme. Autors que alguns d’ells tastaren les presons polítiques de Franco o van d’haver-se d’autoexiliar a l’interior reivindicant llibertat a través de l’art.

Luis Ardevínez es va oferir públicament a fer visites guiades per a joves estudiants i adults en grups reduïts segons el protocol de salut. Visites que podran fer-se tots els dissabtes fins a la cloenda de 18:00 a 19:00 hores. Finalment recordar que l’exposició es podrà visitar fins al 31 d’octubre, en horari de dimecres a dissabte de 17:00 a 21:00 hores, cal fer la reserva al telèfon-WhatsApp 673654986.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *