foradia subscriutegrat

‘Coronacrisi i cultura. Propostes de Creadors Valencians’ la nova exposició de la Casa de la Marquesa

És una representació gràfica composta per 50 obres de creadors i creadores valencianes, que fan una reflexió sobre els efectes que ha provocat la pandèmia

La Casa de Cultura Marqués de González Quirós ha obert l’exposició ‘Coronacrisi i cultura. Propostes de Creadors Valencians’. Es tracta d’una representació gràfica composta per 50 obres de creadors i creadores valencianes que naix de la reflexió sobre els efectes transversals que ha provocat la pandèmia i els escenaris socioculturals post-Covid.

En l’acte de presentació va estar l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que va declarar que: “és una satisfacció per a la nostra ciutat comptar amb aquesta gran exposició que ens fa reflexionar sobre la crisi del Coronavirus a través de l’obra de 50 creadors valencians. Una mostra atapeïda de talent i ànima que reflecteix un episodi de les nostres vides sense precedents i que mai oblidarem. Aquesta exposició també ens fa pensar en el fet que, en temps de coronavirus, hem d’apostar més que mai per la cultura. Perquè ara també és temps de gaudir, amb seguretat, d’exposicions com aquesta. A Gandia, on la cultura és segura, estem convençuts que el virus també es combat amb art, amb totes les disciplines artístiques”.

Per a l’Ajuntament de Gandia, Morant ha destacat que ara “fa més falta que mai que la cultura estiga present per alimentar les nostres ànimes. Per això, hem de remarcar la importància que té la cultura com el millor antídot contra la pandèmia. Hui, amb l’obertura d’aquesta mostra, Gandia està al costat dels creadors valencians al costat del seu esperit i d’eixe aliment humà que són les persones”.

Nahuel González, regidor de Cultura, ha expressat sobre les obres exposades que: “el disseny gràfic ha servit per a poder transmetre reflexions, millores, crítiques, i en aquest cas, aquests 50 artistes valencians ens porten el millor del disseny gràfic, i ens fan reflexionar al voltant de qüestions com els sanitaris i sanitàries, el confinament, l’ecologia, o el feminisme”.

L’exposició està comissariada per Marisa Gallen, i estarà Oberta fins al dia 22 d’agost.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *