foradia elgrat

Llúcia Martín serà l’autora del manifest del 9 d’octubre

L'actor Xavi Mirà serà l'encarregat de conduir l'acte que se celebrarà al Teatre Calderón

El dia 9 d’octubre, com cada any, l’Ajuntament d’Alcoi realitzarà un acte al Teatre Calderón per a celebrar el dia dels valencians i valencianes.

Com ja vam anunciar, enguany els premiats seran José María Segura, en el premi individual, i el col·lectiu serà per a totes aquelles i aquelles que han lluitat en primera fila contra la Covid-19.

Ara, sabem més detalls d’aquest esdeveniment, i és que la catedràtica de literatura catalana medieval de la Universitat d’Alacant, i presidenta de la Comissió de Lletres i Literatura del Consell de Cultura, Llúcia Martín serà l’encarregada de crear el manifest del 9 d’octubre.

També sabem que un altre dels protagonistes d’aquest esdeveniment serà l’actor de televisió, cinema i teatre, Xavi Mira, que a més estarà acompanyat per la Corporació Musical Primitiva, que serà l’encarregada de posar la música a l’acte.

Sens dubte, serà un any diferent per culpa de la pandèmia, i és per això, que enguany haurà de seguir les mesures sanitàries com l’aforament, que serà més limitat. Però, encara així, serà una festivitat en la qual els valencians i valencianes trauran el seu caràcter cultural i reivindicatiu.

Raül Llopis, regidor de Cultura, ha explicat com ha sigut l’elecció d’aquests personatges del món de la cultura: “Un any més, ha sigut difícil decidir qui serà la persona que escriurà el nostre manifest. Tenim la sort de comptar a Alcoi, amb una gran quantitat d’alcoianes i alcoians que destaquen al món cultural: escriptors, poetes, professors, historiadors, comunicadors, estudiosos, actors, periodistes, músics o artistes i sempre ens resulta difícil decidir-ne només un. No obstant això, l’autora d’enguany té mèrits i trajectòria suficient per a ser la lletra i la veu del nostre manifest. Catedràtica de literatura catalana medieval, escriptora, persona compromesa amb la cultura, sempre participativa, forma part del Consell de Cultura de la ciutat presidint la nostra comissió de lletres i literatura. Amb ella, un actor molt reconegut més enllà de les nostres muntanyes Xavi Mira, que amb la seua professionalitat segur que donarà qualitat i ritme a aquest acte que reconeix la nostra cultura, única i irrepetible, la que ens fa ser com som, i de la que estem profundament orgullosos”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *