foradia subscriutegrat

El Consell de Participació Ciutadana fa balanç sobre els Pressupostos Participatius de 2019

La Casa de la Marquesa va acollir aquesta reunió en la qual es va explicar quin serà el nou reglament per als Pressupostos Participatius de 2020

El Consell de Participació Ciutadana de Gandia ha fet un balanç sobre les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius de l’any 2019. La reunió es va celebrar a la Casa de la Marquesa i també es va explicar el nou reglament per als Pressupostos Participatius del 2020, que es presentaran pròximament. També es va elegir a la persona que representarà el Consell Animalista Municipal de Gandia.

El regidor de Participació Ciutadana, Nahuel González, ha assenyalat que “les obres dels pressupostos participatius demostren que allò que ha votat la ciutadania va a fer-se realitat, tot i a pesar de la Covid-19 i les dificultats actuals. Ja estem executant les obres dels últims pressupostos i som de les poques ciutats que executa les obres pràcticament als pocs mesos de fer les votacions”.

Juanjo Giner, director general de Participació Ciutadana, ha volgut recordar que “la participació ciutadana és fonamental per millorar la nostra ciutat, i si ho entenem de forma transversal, millora diferents àmbits com el de l’educació, la sanitat o el medi ambient, per això animem a la ciutadania a continuar participant transformant i millorant Gandia”.

Els espais d’ombres del pati d’Infantil del Botànic Cavanilles ja s’ha finalitzat a temps per a tornar a classe. Aquesta actuació és la segona que es fa després d’haver-se realitzat les obres de tancament perimetral de zones verdes en el Parc de l’Estació i el Jardinet.

Un altre dels projectes pendent d’execució, i que es realitzarà durant octubre i novembre, és una intervenció de prevenció d’incendis forestals en el paratge natural Parpalló-Borrell a càrrec de la Brigada Forestal, que consistirà a fer una franja perimetral al centre d’interpretació i en una aclarida selectiva del Bosc que envolta l’àrea recreativa. Aquestes accions s’han acordat amb la persona que va fer la proposta i amb el Fòrum 21, consell assessor en matèria de territori.

També s’adjudicarà molt prompte les obres per millorar la biblioteca Beniopa. Es millorarà el mobiliari, es rehabilitarà la façana, es canviarà el paviment i es millorarà l’accessibilitat amb una rampa d’accés.

Pel que fa al cobriment de la pista de bàsquet, després d’haver de consensuar la millor solució per al cobriment lateral de la pista amb els clubs i usuaris d’entre diverses alternatives, actualment s’està redactant el projecte que compta amb el vis i plau de tots els agents.

L’entrada del col·legi Carmelites també està inclosa i contemplada en un projecte més ampli de remodelació del Carrer Carmelites. S’està valorant poder ampliar provisionalment l’entrada en la zona propera al Mirador del Serpis desplaçant les tanques per guanyar espai a la vorera.

Per últim, la ludoteca de la plaça El·líptica està inclosa i contemplada en un projecte més ampli que és la remodelació del Centre Associatiu Joan Climent i l’ampliació com a Centre Social El·líptica.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *