foradia subscriutegrat

La Mancomunitat de la Vall d’Albaida expressa la seua indignació davant la violació a una menor de la comarca

Des d'aquesta entitat volen mostrar "la seua condemna i profunda indignació davant les violacions múltiples en grup a una menor a la nostra comarca", i animen a tota la ciutadania a sumar-se a aquesta condemna

Durant la matinada del 27 de setembre una menor va ser violada en un municipi de la Vall d’Albaida. Segons les declaracions de la víctima i d’una amiga entre 10 i 15 joves van participar en l’agressió, encara que no tots la van forçar.

Fins ara, la Guàrdia Civil de Xàtiva ja ha detingut a 8 persones que podrien ser els presumptes autors d’aquesta agressió, encara que sols 4 d’ells han entrat en presó.

Els fets han consternat no sols la comarca de la Vall d’Albaida, sinó a molts territoris del País Valencià. Des de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, han mostrat la seua repulsa davant aquests fets amb un comunicat.

“La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida (MMVA) mostra la seua condemna i profunda indignació davant les violacions múltiples en grup a una menor a la nostra comarca, fent una crida a la ciutadania de la comarca i als conjunts de municipis que integren la MMVA a sumar-se a aquesta condemna social davant aquesta mostra brutal de violència”.

En el seu comunicat continuen explicant que: “Hem de tenir en compte que aquests fets no ocorren de manera aïllada, són fruit d’un sistema patriarcal que legitima i fomenta múltiples violències cap a les dones i xiquetes, revictimitzant i centrant el debat en les dones que pateixen aquesta violència, en compte de centrar-se en els potencials victimaris o agressors, únics culpables d’aquestes violències”.

Des de la Mancomunitat argumenten que “l’absència d’una educació sexual, o una coeducació afectiu-sexual, fa que els i les joves s’eduquen en referents poc educatius com la pornografia on massa sovint observem el foment constant de la cultura de la violació, cultura que també es reprodueix en altres àmbits com la publicitat i els mitjans de comunicació. Això fa introduir falses creences en l’imaginari col·lectiu, hem de saber que la violació n’és una forma d’exercir poder i que mai hem de confondre aquestes pràctiques amb gaudir d’una bona sexualitat”.

“Per fer front a aquestes violències hem de desterrar aquells mites que ens donen falses visions de les violències contra les dones i que fan que aquestes violències s’acaben normalitzant. Tota la societat hem de fer un gran esforç per remoure els elements que possibiliten aquestes violències i mostrar una repulsa contundent front aquests fets”.

Per a concloure amb el seu comunicat, des de la Manco de la Vall d’Albaida, conviden a la ciutadania a unir-se a les concentracions de repulsa contra les violències sexuals que se celebraran a diferents municipis.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *