foradia aproop

La Zona Nord tindrà un centre de compostatge comunitari

Se situarà en els horts socials d'aquest barri d'Alcoi i es pot dur a terme gràcies al fet que l'Ajuntament d'Alcoi ha rebut una subvenció de la Diputació d'Alacant

L’Ajuntament d’Alcoi vol crear un centre de compostatge comunitari, i el lloc que s’ha triat per a dur a terme aquest projecte ha sigut un dels horts socials de la ciutat, concretament el que està ubicat al carrer Filà Judios.

Des del consistori van presentar la redacció del projecte a la Diputació d’Alacant i ha sigut un dels 10 elegits en tota la província, és a dir, Diputació s’encarregarà de subvencionar-lo.

Per a poder crear un centre de compostatge es necessita una parcel·la de 6×7 metres, i l’Ajuntament ha presentat una que és superior als 42 metres, pel que permet la situació de la infraestructura.

L’objectiu d’aquest projecte és que l’utilitzen els usuaris dels horts socials, sempre baix supervisió dels tècnics municipals, perquè puguen aportar els residus orgànics generats als domicilis i als horts.

Actualment, els horts socials disposen d’unes compostadores per als residus vegetals que es generen, però són de reduïdes dimensions. Amb aquest nou centre, el compost es podrà utilitzar tant pels usuaris dels horts, com pels veïns de la zona que estiguen interessats, així com els establiments d’hostaleria i supermercats.

El compost que es genere s’utilitzarà per a abonar els horts socials, o per l’abonament particular dels usuaris que facen servir el servei de compostatge.

A més de la creació d’aquest centre, el document que s’ha presentat a la Diputació d’Alacant, incorpora també plans de comunicació per als veïns de la ciutat, o visites dels centres escolars que es realitzaran quan la situació sanitària ho permeta.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha destacat que “Des de l’Ajuntament estem treballant intensament en la recollida de matèria orgànica, amb els nous contenidors marrons. D’una banda amb la sensibilització i formació als grans col·lectors: centres educatius, hospitals, mercats o restaurants i, d’altra, amb els ciutadans individualment”.

A més, també ha explicat que: “La matèria orgànica que estem recollint és d’una qualitat alta. Ara, peguem un pas més, amb la intenció de construir un centre compostatge comunitari que a més de replegar la matèria orgànica, la converteix en compost”. “La redacció del projecte la farà la Diputació d’Alacant i el centre estarà situat en els horts socials que hi ha en la zona de Renfe. Estem convençuts que és un projecte bonic que més endavant es podria ampliar a altres zones de la ciutat”, ha conclòs Silvestre.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *