foradia cdturisme

Muro compta amb un centre de compostatge comunitari

• Per a l’any 2020, almenys el 50% dels residus domèstics locals ha de destinar-se a la reutilització i el reciclatge. • Els usuaris podran produir el seu propi compost de qualitat, gestionar els seus propis residus orgànics...

Muro compta amb un centre de compostatge comunitari. Una nova infraestructura, possible gràcies a la subvenció rebuda de la Diputació Provincial d’Alacant, que ajudarà a assumir els reptes en matèria de residus que estableix el Pla Estatal Marc de Gestió de Residus 2016-2022, segons el qual, per a l’any 2020, almenys el 50% dels residus domèstics locals ha de destinar-se a la reutilització i el reciclatge.

Des de l’Ajuntament de Muro es va considerar incloure aquest centre de compostatge als horts urbans, de l’hort solidari, ubicat al camí vell de Benimarfull, conegut també com l’Hort de Sant Roc.

D’aquesta manera, els usuaris d’aquests horts seran els responsables del funcionament del centre, amb el qual podran produir el seu propi compost de qualitat, gestionar els seus propis residus orgànics i aprofitar-los com abonament per als seus horts.

Està previst posar la instal·lació en marxa després de formar als usuaris, a partir de gener. A banda del seu ús pràctic, des de l’Ajuntament es vol desenvolupar aquest com un lloc didàctic per als escolars, que en un futur podran visitar les instal·lacions.

El projecte ha comptat amb un pressupost base de licitació de 10.000 €, inclosos la preparació del terreny, l’obra civil, la instal·lació i el subministrament d’utensilis i ferraments.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *