foradia mediambient

Augmenta la partida per al desamiantat en el Pressupost de 2021

Per al 2021, està previst invertir 18.000 euros per a fer aquestes actuacions en edificis municipals, conéixer la situació d'ells, i fer una campanya de conscienciació i tractament de l'amiant

L’Ajuntament d’Alcoi augmentarà la partida per al desamiantat en els Pressupostos de 2021. La mesura va ser proposada pel grup municipal Guanyar Alcoi en juliol de 2019, i es va aprovar una moció per a aplicar un Pla de Desamiant al terme municipal d’Alcoi.

Ja en l’any 2020 es van destinar 12.000 euros per a encetar el pla, i ja es van poder recollir 1’72 tones d’aquest material a la ciutat, en 5 actuacions diferents, que han afectat la Piscina Municipal, el carrer Tossal, ACIF, els horts AEPA, i en l’Ecoparc.

A més, també es va dur a terme una campanya per informar i conscienciar a la ciutadania sobre l’amiant i el seu tractament, i s’està elaborant un inventari de les instal·lacions municipals que contenen asbest, que són: la seu de la Brigada d’Obres, el Magatzem Municipal al carrer Músic Gonzalo Blanes, l’antiga fundició Olcina, al solar del carer Mossén Vicent Albors, l’edifici de l’antic dipòsit d’aigües, al cerrer Sant Vicent, al poliesportiu Francisco Laporta, el parc de vehicles del Recinte Firal, el Teatre Principal, la Fàbrica de Rodes i edificis de la part superior de la Glorieta, amb accés per El Camí.

Ara, la partida que es vol presentar per als pressupostos d’aquest 2021 és de 18.000 euros.

“Des de la Regidoria de Transició Ecològica volem insistir una vegada més en què està prohibida la manipulació i per descomptat tirar l’amiant als abocadors. És important contactar amb les empreses autoritzades per a l’assessorament i la retirada d’aquest residu. Al mateix temps volem recordar que la sola presència de l’amiant en canonades, teulades i façanes és innòcua, tan sols és perillós la seua manipulació i el trencament d’aquest. Per qualsevol dubte poden contactar amb el nostre departament trucant al 96 553 71 27 i els aclarirem i ajudarem en tot el que necessiten”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *