foradia barnasants

Llúcia Martín, catedràtica de la Universitat d’Alacant “M’he inspirat en la realitat”

EL POBLE ÉS SAVI | Un dels moments tradicionals de l'entrega dels Premis 9 d'Octubre és quan es llig el manifest. Enguany l'autora serà la Catedràtica per la Universitat d'Alacant, Llúcia Martín

L’encarregada de fer el manifest confessa amb il·lusió el que significa aquest moment per a ella: “Òbviament és una satisfacció que l’Ajuntament em demanara fer el manifest, és una resposta tòpica però és així”.

Cada 9 d’octubre es llig aquest manifest que per a Llúcia Martín és “un text que es llig una vegada a l’any precisament el dia de la festa dels valencians i valencianes, el dia de la nostra fundació com a poble i això ens ha de fer sentir un orgull especial”.

Per tal de fer-ho l’autora ens ha avançat en què s’ha inspirat: “El 2020 no ha estat un any normal, per tant, no pot ser tampoc igual el manifest. M’he inspirat en la realitat. Ara bé, jo sóc professora de literatura medieval catalana en la UA i tots els dies treballe amb els meus alumnes ensenyant els clàssics de la nostra literatura, la millor font d’inspiració i on sempre trobe la resposta”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *