lasarga

Nova edició del Festival d’Art i Reciclatge ‘RRRR!’ a Gandia

L'objectiu és conscienciar a través de l'art la problemàtica ambiental en relació amb la generació i gestió de residus, des d'una perspectiva crítica, lúdica i participativa

Gandia acull per cinqué any consecutiu el Festival d’Art i Reciclatge ‘RRRR!’. Una iniciativa duta a terme gràcies a LaCasaCalba, amb col·laboració de la Regidoria de Gestió Responsable del Territori i la regidoria de Cultura, i compta amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, Sempre Teua, la Diputació de València, Turisme Comunitat Valenciana, Mediterranew Musix, Ecoembes i Teatre del Raval de Gandia.

L’objectiu principal és conscienciar, mitjançant l’art, de la problemàtica ambiental en relació amb la generació i gestió de residus, des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa.

Aquest festival va nàixer fa cinc anys, “com a punt de trobada de l’art i el reciclatge i s’ha consolidat com a referent singular al País Valencià i a l’Estat com una finestra que els mateixos artistes consideren una oportunitat per mostrar les seues obres en les quals està present l’estratègia de les 4 R: Reduir, Reutilitzar, Recuperar i Reciclar”, ha explicat la regidora de Gestió Responsable del Territori, Alicia Izquierdo.

El festival començarà el dia 13 d’octubre i finalitzarà el dia 30 del mateix mes. Hi haurà activitats, i espectacles per a tots els públics. Alguns d’ells seran en obert i s’oferirà també una campanya escolar, i tindrà lloc un taller per a docents en col·laboració amb el Cefire de Gandia.

Les activitats es realitzaran en diferents espais del Teatre Raval de Gandia, adaptant-se a la normativa actual, i per tant des de LaCasaCalba asseguren que és un espai segur en el qual es pot gaudir de cultura i art.

El festival arrancarà per al públic el dijous 15 d’octubre. A les 18h00, tindrà lloc la primera representació de l’espectacle de reciclatge Plàstic-tic-tic! d’El Triangulista, producció pròpia del festival, que compta amb la direcció de Ximo Vidal (Pluja Teatre). Seguidament, a les 19h30, tindrà lloc la xarrada Ecofeminisme, a càrrec de Yayo Herrero (Madrid). L’antropòloga, activista i referent de l’ecofeminisme en Europa, oferirà el seu discurs centrat en propostes per transitar cap a un món més just i sostenible.

Durant dos caps de setmana consecutius, 17 i 18 d’octubre i 24 i 25 d’octubre, hi haurà noves actuacions de Plàstic-tic-tic!, d’El Triangulista (Gandia), i també el 17 i 18 d’octubre a les 18h00, i Nautilus, de Cia. La Negra (València), 24 i 25 d’octubre a les 18h00, que aniran enllaçats amb dos concerts participatius: Planeta Sònic, de Cia. Resonante BasuBand (Alacant), 17 i 18 d’octubre en dues sessions, a les 17h00 i a les 19h00 i Trio Truna (TX3), a càrrec de Dr. Truna (València), 24 i 25 d’octubre en dues sessions, a les 17h00 i a les 19h00. Cal afegir que l’espectacle Nautilus també estarà en obert els dies 22 i 23 d’octubre a les 18h00.

També hi haurà altres propostes relacionades amb el reciclatge com els tallers i l’exposició participativa Restes del mar, a càrrec de Factoria Artis3 (La Safor), que es podrà realitzar per torns els dos caps de setmana, de 17h00 a 19h00.

Com en la resta d’edicions, l’RRRR! compta amb la projecció d’un documental per a tots els públics: Out of plastic, de Cleanwave.org (Illes Balears). La pel·lícula, que compta amb diversos reconeixements en festivals de cinema, és una crida a l’exigència de reaccionar a l’alarmant amenaça de la contaminació de plàstic en tots els aspectes de les nostres vides.

Des del 13 d’octubre, el festival ofereix també els espectacles escènics de reciclatge d’El Triangulista i al Cia. La Negra, per als centres educatius interessats en participar en campanya escolar. També s’oferirà el taller La manipulació de l’instrument o objecte sonor & la creació d’un monocordòfon amb elements reciclats, a càrrec de Dr. Truna (València), destinat al professorat amb la col·laboració del Cefire de Gandia. Per a participar en aquesta activitat, cal inscriure’s en la pàgina web del Cefire de Gandia. El taller es realitzarà les jornades de dimecres 28 i dijous 29 d’octubre de 16 a 21h al Teatre del Raval.

Algunes activitats del festival són d’accés lliure i gratuït tot i que, a causa de la Covid-19, s’han reduït els aforaments i cal reservar plaça a través de la pàgina web del festival: www.rrrrfestival.org Per als espectacles de pagament, les entrades es poden adquirir en la mateixa pàgina web.

Enguany s’ha creat un abonament per a assistir a tots els espectacles de pagament del festival, aquest inclou també la reserva per als tallers i activitats gratuïtes. El preu de l’abonament anticipat és de 10 euros, en taquilla 12 euros.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *