Foradia subscriutegrat

L’estratègia de descarbonització energètica costarà 4’5 milions d’euros

Amb les mesures que s'han aplicat en els últims 4 anys, l'Ajuntament ha aconseguit reduir un 10% el consum energètic i un estalvi anual de més de 270.000 euros

Des de l’Ajuntament d’Alcoi asseguren que des de fa temps que estan compromesos amb les polítiques contra el canvi climàtic, i és per aquest motiu que han dut a terme diferents accions relacionades amb aquest tema, i que a més s’han obtingut bons resultats, ja que s’ha aconseguit un estalvi energètic i econòmic.

Ara volen implantar una nova estratègia de descarbonització energètica, amb l’objectiu d’aconseguir ser una ciutat neutra en carboni, i que tinga major eficiència energètica, impulsant la transició cap a les energies renovables per a reduir emissions de CO2. Aquesta iniciativa costarà 4’5 milions d’euros.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi ha explicat que: “la lluita contra el canvi climàtic ens pertoca a tots, la transició ecològica és un repte del qual no podem defugir i l’Ajuntament fa anys que està impulsant les polítiques per fer d’Alcoi una ciutat intel·ligent i climàticament neutra en carboni, apostant així per la salut, el benestar i la qualitat de vida de tots els alcoians i alcoianes, però a més conscients que les ciutats que ho siguen seran més eficients, competitives i més atractives”.

Des del govern local volen complir els objectius marcats per la Unió Europea per a l’any 2030, com reduir, almenys, un 40% les emissions de gasos d’efecte hivernacle respecte a l’any 1990, tindre un 32% de quota d’energies renovables, i millorar almenys, un 32’5% l’eficiència energètica.

Per tal d’aconseguir-ho les principals línies d’actuació són: millorar l’eficiència energètica a través del canvi de lluminàries led, gestió intel·ligent amb l’objectiu de reduir el consum energètic i les emissions de CO2. S’han invertit més de 800.000 euros, i per als pròxims 3 anys s’invertiran 2 milions d’euros, i a més també es farà la rehabilitació energètica dels edificis públics per reduir la demanda energètica, impulsar l’autoconsum i aconseguir edificis amb consum quasi nul.

Des de fa 4 anys l’Ajuntament ha invertit 360.000 euros en plantes fotovoltaiques, aconseguint una producció d’energia verda de més de 300.000 kw anuals. En els pròxims 3 anys, s’invertiran 2’5 milions d’euros més.

L’Ajuntament ja ha aconseguit reduir un 10% el consum energètic i un estalvi anual de més de 270.000 €, reduint 1.000 Tm d’emissions CO2, unes xifres que seguiran millorant amb les properes inversions previstes.

Dins de l’estratègia Smart City també tenen protagonisme les energies renovables i l’estalvi energètic. Quan parlem d’una ciutat intel·ligent parlem també d’estalviar energia, utilitzar les noves tecnologies, reciclar, disminuir l’ús de transport privat i utilitzar energies renovables, entre altres qüestions. Una ciutat Smart no sols satisfà les necessitats de les generacions actuals sinó també de les futures, i és una ciutat compromesa amb el seu entorn, eficient energèticament i sostenible mediambientalment”, ha assenyalat Francés.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *