foradia subscriutegrat

Antoni Garcia-Oliver presenta ‘El regrés’ a Bellreguard

Es tracta d'una novel·la que parla sobre l'expulsió dels moriscos de les terres valencianes

El dijous 15 d’octubre a les 8 de la vesprada, la Casa de la Cultura de Bellreguard acull la presentació de la novel·la ‘El regrés’ de l’escriptor Antoni Garcia-Oliver.

Aquest nou treball de l’escriptor de Beniopa, parla sobre un dels capítols que ell qualifica de “mes transcendents, vergonyats i alhora emotius de la història dels valencians“, l’expulsió dels moriscos de les terres valencianes.

El regrés’ narra la història de la família dels Abencomeix, que va ser obligada a abandonar les seues possessions i a marxar de la que havia sigut la seua terra durant segles. Aquesta família, a pesar de la repressió i de l’estigmatització dels antics musulmans, va tirar endavant i va acumular una fortuna considerable. Poc abans de l’exili els Abencomeix decideixen soterrar els seus béns, per a no perdre’ls en mans cristianes.

Anys després el menut de la família torna al seu país natal per a recuperar el tresor familiar, que va estar amagat al Penyal de l’Esparver. Aquest viatge de tornada li serà una sorpresa inesperada que trasbalsarà de dalt a baix el seu propòsit i capgirarà la història personal i familiar.

A l’acte d’aquest llibre assistiran el seu autor, Antoni Garcia-Oliver, i Facund Puig, el cap del gabinet del conseller d’Educació, Cultura i Esport.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *