foradia mediambient

Homenatge autonòmic a les víctimes de la Covid-19

Ximo Puig ha sigut l'encarregat de presidir aquest acte que s'ha celebrat a l'Umbracle de la Ciutat de les Arts

La Comunitat Valenciana ha rendit homenatge a les víctimes de la pandèmia a l’Umbracle de la Ciutat de les Arts. Ximo Puig, president de la Generalitat, i la resta de membres del Consell han assistit a aquest esdeveniment, a més de persones afectades i familiars de les persones que no han pogut guanyar la lluita contra la Covid-19, procedents de diferents localitats de la nostra autonomia, així com alcaldes i alcaldesses, i les principals autoritats del País Valencià.

En representació de les persones afectades, ha participat en l’acte el periodista Luis Motes, que ha definit com a “colp brutal” la Covid-19 i ha desitjat que la vida “no ens haguera portat a aquest moment”.

Per a representar al personal sanitari, han assistit la cap de la Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital General d’Alacant, Esperanza Merino.

Durant l’acte s’ha fet una ofrena floral d’hortènsies blanques i la Real Camerata Espanyola ha interpretat ‘In Memoriam’, una peça musical que ha creat a propòsit per a aquest homenatge el compositor Adam Ferrero. També es va interpretar ‘Impressió nocturna’ de Lorente Gaos, ‘Cant místic’ de Manuel Palau Boix, i ‘Oda a San Marcelo’, també d’Adam Ferrero.

A més, es va inaugurar ‘En record’, una escultura de l’artista alcoiana Rosa Antolí que ha comptat amb la col·laboració de l’IVAM, i per als fonaments s’ha utilitzat terra d’enclavaments emblemàtics de les 33 comarques de la Comunitat Valenciana, que han arreplegat els Bombers Forestals de la Generalitat.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *