foradia cdturisme

Ximo Puig anuncia restriccions en la mobilitat nocturna

Aquesta mesura afectaria a tota la Comunitat Valenciana entre les 12 de la nit i les 6 del matí

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que ha encarregat a l’Advocacia de la Generalitat i a la Conselleria de Sanitat l’elaboració d’una resolució per a restringir la mobilitat nocturna des de les 12 de la nit fins a les 6 del matí en tot el territori valencià.

En les pròximes 48 hores estarà preparada dita resolució, que tindrà que validar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, perquè aquestes restriccions comencen a efectuar-se a principis de la setmana que ve.

El president ha explicat que s’informarà la ciutadania amb temps l’entrada en vigor d’aquesta mesura que està previst que dure fins al 9 de desembre.

En aquesta franja horària sols podran circular pel carrer aquelles persones que vagen als seus llocs de treballs o que tinguen una urgència mèdica, o que es desplacen per a atendre a persones amb dependència.

L’objectiu d’aquestes noves restriccions és limitar el principal focus de contagi que tenim ara mateix: les reunions socials, botellons i festes privades.

Cal recordar que la Comunitat Valenciana és, juntament amb les Illes Canàries, l’autonomia amb la taxa més baixa d’incidència de Covid-19 d’Espanya, i registra xifres inferiors en casos en altres països d’Europa com Itàlia o França.

Encara així, les xifres no són bones, ja que en dos setmanes, ha augmentat un 45% la incidència i durant octubre el nombre d’hospitalitzats ha crescut un 97%, i el de persones en l’UCI un 65%.

Puig ha declarat que no s’ha de esperar a estar pitjor per a reaccionar: “Encara estem a temps de prendre decisions i així ho farem”.

El president també ha afirmat que des del govern autonòmic els agradaria “una solució comuna per a tota Espanya”, que siga modulable per a cada territori.

Per al cap del Consell valencià: “no es tracta de prendre decisions quan estiguem pitjor, es tracta de prendre-les ara”, i ha explicat que el confinament nocturn no és una mesura dràstica, en termes econòmics que no afectarà cap activitat econòmica que es puga fer en aquests moments.

“La decisió es pren per frenar el virus i protegir la salut, evitar l’adopció de mesures més dures en les pròximes setmanes i arribar a les setmanes prèvies a Nadal en la millor situació sanitària possible davant l’augment de la mobilitat i l’activitat comercial d’aquestes dades”, ha argumentat Ximo Puig, que també ha volgut aclarir que en les mesures complementàries que es duran a terme als pròxims dies no està previst tancar la restauració.

“Ara estem a temps d’impedir que la situació empitjore, i a temps de prendre decisions que permeten tornar als nivells que, amb tant esforç, havíem aconseguit, i a temps de seguir demostrant la prudència que ha distingit a la societat valenciana”, ha insistit el mandatari autonòmic.

I és que, segons les dades oferides pel govern autonòmic, les xifres del dijous 22 d’octubre indiquen que en eixe últim dia s’han registrat 1.060 casos positius en tota la Comunitat Valenciana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *