foradia mediambient

‘Crida de Festa’ regala al públic pinzellades de Moros i Cristians

L'Associació de Sant Jordi ha volgut fer un homenatge a la Festa, amb un espectacle carregat de música, dansa, humor i sentiment

Una pandèmia ha fet que tot allò que no podíem imaginar este passant, ens ha furtat un dels sentiments que més uneix a la ciutat d’Alcoi, les Festes de Moros i Cristians, i hem tingut que viure un any sense sentir música al carrer, sense l’olor de pólvora i sense els carrers plens de confeti.

Des de l’Associació de Sant Jordi han volgut regalar-nos un trosset de festa, dos hores per a recordar-nos que encara que no sabem quan tornarem a tindre festa, el sentiment continua viu.

Durant els dies 16, 17 i 23 d’octubre el Teatre Calderón d’Alcoi ha acollit ‘Crida de Festa’, un espectacle en el qual no ha faltat cap ingredient per a fer homenatge als Moros i Cristians.

L’acte va estar molt bé conduït per Ricard Sanz i Conxi Doménech, gràcies al gran sentit de l’humor que van desprendre. Va ser un espectacle molt variat en el qual el públic va poder gaudir de moments de concert, amb marxes mores i cristianes. També es van reviure imatges de la trilogia, actuals, i més antigues, que demostren que les festes de Sant Jordi sempre han sigut un reclam per la societat.

Repassant un poc més la història de la nostra festa, els espectadors també van poder veure un recull de reportatges de RTVE del segle passat.

‘Crida de Festa’ també va tindre lloc per a una part de les festes que fa que les nostres entrades siguen encara més especials, la dansa. El ballet de Virgina Bolufer, amb les seues coreografies va fer homenatge a alguns actes. Primer, va recrear la Glòria, i per a aquest moment va comptar amb la col·laboració dels dos Sergents, Javier Lerma, del bàndol cristià, i David Antolí, del bàndol moro. Les ballarines, amb indumentàries representant a cadascuna de les filaes, van fer al públic viure un dia de glòria al complet, mascletà inclosa.

L’altra coreografia preparada per Bolufer, va ser una representació sobre el dia de Sant Jordi. Per a aquesta part, van comptar amb la presència del Sant Jordiet, Fernando Rius. Sens dubte un moment marcat per l’emoció.

L’humor també va formar part d’aquestes dos hores d’espectacle gràcies a dos fragments de ‘Sainet’, preparats per a l’ocasió pel Quadre Artístic de l’Associació de Sant Jordi, ‘Centre de Confinament’ que va recrear com els festers i festeres van viure el mes d’abril des dels balcons.

Un altre dels tocs d’humor de ‘Crida de Festa’ va estar a càrrec de festers de la Filà Maseros i Contrabandistes, que van dur al Teatre Calderón el Contrabando.

També va haver-hi espai per a poemes en els quals es veuen reflectits els sentiments que deixa en l’alcoiania aquests dies de festa. Óscar Martínez i Amparo Murcia van ser els encarregats de recitar aquests versos.

Per tal de tancar la gala, es va interpretar l’Himne de Festes, però els espectadors, per motius de seguretat, van haver d’aguantar les ganes de cantar-lo.

Dins del Teatre Calderón es van respectar en tot moment els protocols de seguretat que indiquen les autoritats sanitàries, deixant clar que la cultura segura és possible.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *