foradia subscriutegrat

El Tribunal Suprem estudia si l’Associació de Sant Jordi viola el sufragi universal

• El Tribunal Suprem ha acceptat com a causa jutjable la demanda que han imposat tres festers a l’Associació de Sant Jordi per no aplicar el sufragi universal • La causa queda oberta, a l’espera que els magistrats estudien la demanda i comuniquen la sentència.

El Tribunal Suprem ha acceptat com a causa jutjable la demanda (recurs de cassació) que han imposat tres festers a l’Associació de Sant Jordi per no aplicar el sufragi universal a les eleccions de la seua directiva.

Tal com ens comenta un dels demandants, aquest fet pot suposar que “tots els acords presos per l’Associació des de l’elecció d’Aracil quedarien sense efecte”.

En la demanda enviada al Tribunal hi havia adjunt, entre altres, un informe que l’Ajuntament d’Alcoi va demanar a un gabinet d’advocats de Madrid, i que no ha eixit a la llum, en relació a “la sol·licitud de suspensió de les eleccions convocades per al pròxim 4-10-2014, per als carrers vacants de la Junta directiva de l’Associació Sant Jordi”.

La conclusió d’aquest informe, de l’any 2014, era que “la concreta organització interna de l’Associació de Sant Jordi s’estructura a partir d’un precepte estatuari que ni respon al Principi de Democràcia Interna ni respecta el pluralisme, tal com exigeix l’Art. 2.5 de la LO. 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació”.

Una de les conseqüències d’aquest incompliment, segons l’informe, és que “el procés electoral establert en la normativa estatuària no respecta el contingut bàsic i essencial del dret d’associació, la qual cosa provoca la nul·litat de ple dret tant del procés en si mateix considerat, com del resultat electoral”.

La causa queda oberta, a l’espera que els magistrats estudien la demanda i comuniquen la sentència. L’objectiu últim, segons ens comenta un dels demandants, és que l’Associació “complisca amb el sufragi universal, ja que seria la manera de poder establir en ella criteris que no discriminen a cap persona”. A més vol emfatitzar que l’actual Govern d’Alcoi era coneixedor de la situació i podria haver-la resolt en el seu moment.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *