foradia becasivace

Les aigües residuals indiquen augment de Covid a Alcoi

L'empresa FACSA i l'Agència Valenciana de la Investigació ha passat aquestes mostres a les autoritats sanitàries

L’empresa FACSA i l’Agència Valenciana de la Investigació ha realitzat un estudi d’investigació i ha detectat en l’última mostra de les aigües residuals de la ciutat, un rècord en material genètic del virus.

Aquest estudi es va presentar en juliol, té dades des d’abril i el seu objectiu és prevenir nous rebrots.

L’Ajuntament d’Alcoi argumenta que “aquesta eina preventiva està funcionant”, ja que les anàlisis de la segona setmana del mes de juny van detectar que el rastre genètic havia desaparegut.

Des de la setmana del 13 d’octubre s’ha notat un augment, però, la pujada significativa s’ha notat en l’última setmana analitzada, la del 20 d’octubre.

Gràcies a aquest estudi s’ha pogut conéixer informació, per exemple, que el virus no es contagia des de les aigües residuals, ja que aquestes aigües passen per la depuradora i ja no queden restes de Covid. A més, la presència de material genètic, indica que estem davant un rebrot de la malaltia en Alcoi.

La situació en la ciutat està empitjorant segons informen des de l’Ajuntament, i recorden que encara que les xifres siguen millors que en altres poblacions, s’ha de ser responsable.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *