foradia elgrat

Ximo Puig anuncia noves mesures fins al 12 d’abril

En l'últim mes i mig s'ha reduït la incidència un 96%, és a dir, s'ha passat de 1.500 fins a 57

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 en la qual es van decidir les noves mesures, que començaran el pròxim 15 de març i que estaran vigents fins al dia 12 d’abril.

L’interior de l’hostaleria podrà obrir amb un aforament màxim del 30% i les terrasses dels bars ja podran tindre un aforament de 100%, però continua vigent la normal de quatre persones màxim per taula, i amb la mascareta mentre que no s’estiga consumint. S’ha de garantir la ventilació als interiors, i no pot haver-hi servei en la barra. L’hora de tancament continua sent a les 18h.

Les instal·lacions esportives podran obrir amb un aforament màxim del 30%, i es podrà reprendre l’activitat d’oci educatiu, ludoteques i centres d’oci juvenil amb grups de màxim 10 persones, i també amb un aforament màxim del 30%.

Les cerimònies com bodes, batejos, vetlatoris, o similars passen a tindre un màxim de 20 persones a l’aire lliure i 15 persones en espais tancats.

Mesures com el toc de queda des de les 22h fins a les 6h, la limitació de reunions en cases de les persones convivents, o el tancament perimetral del País Valencià, continuaran vigents fins al final de les vacances de Pascua.

Segons Puig aquestes mesures s’han adoptat per a “facilitar el treball i l’activitat econòmica” i permetre “un poc de vida social i alçar l’estat anímic”. Així encara, tenim les restriccions “més cauteloses d’Espanya”.

De totes maneres, el president ha instat a la ciutadania a continuar amb “la màxima prudència”, mantenint les distàncies de seguretat, ventilant els espais tancats, i portant la mascareta, ja que: “cada dia que passa és un dia menys que queda per a superar la pandèmia”.

“S’ha de ser prudents i mantenir l’atmosfera de contenció fins a arribar al Pla de Vacunació Massiva, que començarà en la Comunitat Valenciana en el mes d’abril”, ha explicat el cap del Consell.

I és que, durant l’últim mes i mig, amb les restriccions que s’han adoptat al País Valencià, s’ha aconseguit reduir la incidència de la Covid-19 en un 96%, ja que ha baixat dels 1.500 casos per cada 100.000 habitants, als 57. Ha sigut la reducció més gran de tota Espanya, i a hores d’ara, la Comunitat Valenciana registra la meitat d’incidència que la mitjana espanyola, i els ingressats han passat de 4.700 a 700 en tot el territori valencià.

El president ha valorat l’autorització de la vacuna Janssen, i ha explicat que sols requereix una dosi i es pot administrar sense límits d’edat. A més, ha anunciat que podria arribar al País Valencià en el mes d’abril.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *