foradia barnasants

L’Ajuntament demana responsabilitat i prudència als alcoians i alcoianes

Segons les dades que ha oferit la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en Alcoi a hores d'ara hi ha 392 casos actius, la qual suposa que hi ha una incidència de 660 casos per cada 100.000 habitants. Aquestes xifres tripliquen les que hi havia fa exactament un any

El Govern Municipal de l’Ajuntament d’Alcoi ha volgut insistir en el fet que la ciutadania ha de ser responsable, ja que els casos de Covid-19 continuen augmentant a la ciutat.

El consistori ha recordat que el virus continua present i que cal seguir totes les mesures i recomanacions sanitàries.

Segons les dades que ha oferit la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, han indicat que actualment en Alcoi hi ha 392 persones amb coronavirus, és a dir, que a la ciutat hi ha una incidència de 660 casos per cada 100.000 habitants.

Aquestes xifres tripliquen les que hi havia en la nostra localitat fa exactament un any, quan hi ha hi havia 139 casos, i una incidència de 235 casos. La principal diferència entre l’any passat i aquest és la vacunació, ja que gràcies a la vacuna l’Hospital Verge dels Lliris no està patint la pressió de desembre de 2020.

Ara mateix hi ha 14 persones ingressades en planta, i 2 en l’UCI, i cap d’aquestes dos estan vacunades, “per això és fonamental la vacunació de la ciutadania”, argumenten des de l’Ajuntament.

L’Àrea de Salut Pública habilitarà un punt extra de vacunació per a les persones que no s’hagen vacunat, que estarà disponible a partir del dijous a l’Hospital d’Alcoi.

I és que, des de l’Ajuntament d’Alcoi indiquen que segons un estudi elaborat per la Direcció General d’Anàlisi i Polítiques Públiques de la Generalitat Valenciana, “la vacunació redueix en un 75% el nombre d’hospitalitzats i ingressos en UCI, i el 90% de defuncions”. L’estudi també explica que les persones diagnosticades per Covid-19 que no estan vacunades o amb la vacunació incompleta multipliquen per dos el risc de ser hospitalitzats i que el risc de defunció es multiplica per tres en el cas dels no vacunats.

“Demanem a tota la ciutadania prudència i responsabilitat, no podem abaixar la guàrdia. Frenar l’avanç de la Covid depén de tots i cadascun de nosaltres. Hem de continuar mantenint les mesures de seguretat, seguir totes les recomanacions davant unes dates tan assenyalades i és molt important que les poques persones que encara no s’hagen vacunat ho facen per responsabilitat persones i amb les persones que l’envolten”, ha manifestat Toni Francés, alcalde d’Alcoi.

A més, des del consistori han volgut recordar a la ciutadania que al País Valencià és obligat tindre el certificat de vacunació per a poder accedir a establiments d’hostaleria, restauració i oci, amb aforament superior a 50 persones, així com per a festivals de música, i esdeveniments i celebracions amb més de 500 assistents on no es puga garantir l’ús de la mascareta de forma permanent. També és obligatori per a les visites a centres hospitalaris i residències de majors.

L’Ajuntament d’Alcoi ha habilitat quatre punts per a ajudar a les persones a aconseguir aquest certificat, tres d’ells estan als centres de Majors de la Plaça, Oliver i Zona Nord, i l’altre al Departament de Salut Pública de l’Ajuntament, al carrer Pintor Casanova.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *