foradia camaraalcoi

Prop de 40 mostres d’oli participen en la primera edició de ‘I AOVE FÒRUM’

Cinc experts tastaran aquests olis procedents de diferents parts d'Espanya i Itàlia, i està previst que s'anuncien els guanyadors el dia 21 de novembre

Durant tot el mes de novembre estarà en marxa la 674 edició de la Fira de Cocentaina, i enguany s’ha dut a terme la primera edició del concurs d’oli ‘I AOVE FÒRUM Fira de Tots Sants’.

S’han presentat unes 40 mostres d’aquest producte i cinc experts hauran de triar al guanyador a escala internacional, ja que s’han presentat olis de diferents parts d’Espanya i Itàlia.

El jurat està format per Paco Albert i Keiko (Japó), Susan Hoover (Estats Units), Marieles Artega (Veneçuela), i Joan Clement (València).

Els guanyadors es classificaran en cinc ors, cinc plates, cinc bronzes, i deu esments especials, i es coneixeran els resultats el dissabte 21 de novembre.

Durant aquest esdeveniment, tres cuiners de renom de Cocentaina elaboraran una recepta amb els olis guanyadors.

Rafael Montava, president de la Cooperativa Agrícola de Cocentaina, ha explicat que: “amb aquesta iniciativa hem volgut posar a Cocentaina en el mapa oleícola nacional i internacional i fer valdre l’oli del Comtat, en concret l’oliva blanqueta autòctona de la comarca. Estem en una zona amb una tradició olivarera molt arrelada, amb una important producció. Accions com aquesta ajuden a valorar la importància agrícola del municipi i al seu torn, destacar l’essència dels orígens de la Fira de Tots Sants”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *