foradia camaraalcoi

Noves sancions per abocar residus en terrenys no autoritzats

Dos d'aquestes sancions s'han posat a propietaris de terrenys i una altra a l'autor d'un abocament en Serelles

Des de l’Ajuntament d’Alcoi han dut a terme tres expedients relacionats amb l’abocament il·legal de residus, ja que s’han interposat tres sancions, una d’elles a una persona que ha fet abocaments a Serelles i les altres dos als propietaris de parcel·les que tenien un abocador de residus de construcció i demolició, incomplint l’Ordenança d’Higiene Urbana.

En el primer cas es va poder actuar gràcies al fet que ciutadans van aportar fotografies d’aquestes persones realitzant abocament de voluminosos des d’una furgoneta. A partir d’aquestes proves es va poder localitzar als infractors.

El següent expedient sancionador per l’acumulació de residus sense autorització va ser en la partida de Barxell, que es va descobrir gràcies a la Patrulla Seprona d’Ibi, que van ser els que van denunciar aquest fet, que incompleix tres articles de l’Ordenança: l’article 24 que estipula que no es poden abocar residus fora dels abocadors autoritzats o dels contenidors per a cada tipus de residu, l’article 29 que determina que es prohibeix l’eliminació mitjançant la deposició dels residus en terrenys que no hagen sigut autoritzats per l’administració competent, i l’article 65, que classifica com a infracció molt greu l’establiment o constitució d’un depòsit o abocador que no haja sigut autoritzat prèviament per l’Ajuntament o no s’ajuste a l’autorització concedida.

La Patrulla del Seprona d’Ibi ha informat també de l’acumulació de residus sense autorització en una parcel·la de la partida Rambla Alta, i s’està actuant en la investigació d’abocadors i retirada de residus d’altres zones de la ciutat com la Beniata, Santiago Payá o Sant Benet Baix.

Alcoi té un servei gratuït de recollida de voluminosos a domicili telefonant al 900 101 843, i està l’ecoparc com a infraestructura complementària de qualsevol sistema de recollida selectiva per a diverses fraccions reciclables dels residus sòlids urbans; només els residus orgànics i els tòxics i perillosos d’origen industrial es troben totalment exclosos de la instal·lació.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica ha declarat que: “Des del Govern d’Alcoi treballem per acabar amb aquests abocadors il·legals seguint les directrius legals i administratives corresponents. Molts dels abocadors els tenim localitzats i el que volem, és poder agafar a les persones en el mateix moment que fan l’abocament, per això demanem la col·laboració de la ciutadania”.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *