foradia subscriutegrat

El Centre tindrà 300 noves places d’aparcament al Centre

Les actuacions es realitzaran en diferents solars que hi ha sense ús en aquest barri

Des de la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament d’Alcoi s’han proposat com a objectiu crear noves places d’aparcament en la ciutat. En concret en el Centre es volen crear al voltant d’unes 300 places.

Per tal de traure totes aquestes places, Mobilitat està treballant per condicionar diferents solar que actualment estan sense utilitzar-se.

Aquestes obres d’adequació, segons apunten des de l’Ajuntament, seran beneficioses per als veïns i per als comerciants del barri.

Els solars estan ubicats en diferents punts. Els carrers Sant Bonaventura i Alacant incrementaran el nombre de places d’aparcament en el Centre, amb la creació de nous espais per als cotxes. En el cas del carrer Sant Joan, es reordenarà i s’asfaltarà l’espai per a millorar les condicions.

A més a més, des de Mobilitat volen recordar que, la primera fase del futur aparcament que hi haurà en la zona de La Riba, ja està planificada, i tindrà al voltant de 70 places d’aparcament. Aquests terrenys són propietat de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, però les negociacions per a traspassar la titularitat a l’Ajuntament d’Alcoi estan molt avançades. D’aquesta forma es podrà habilitar aquest aparcament. Les tres primeres fases d’actuació suposaran unes 200 places per als cotxes, xifra que podria duplicar-se en el futur, si uns terrenys particulars que hi ha al costat també es destinaren a aquest projecte.

Però no sols es treballa en la creació de noves zones d’aparcament, també en la possibilitat de que algunes d’elles siguen de rotació, i que, a més, a la nit soles puguen estacionar els residents del barri.

Jordi Martínez, regidor de Mobilitat assegura que: “és important crear noves places d’aparcament i sobretot gestionar les actuals, per a donar una major capacitat a les escasses zones d’aparcament que existeixen a les ciutats”. A més ha afegit que: “El govern municipal continuarà destinant recursos a la creació de noves zones. Mai s’havia tingut tanta intervenció en recuperació de solars, ni tantes noves zones d’aparcament en el centre històric i, a més, estem en un moment en què la gestió eficient de l’espai per a aparcar permetrà a comerciants i veïns tindre més oportunitats que durant els últims anys per a solucionar els seus problemes de mobilitat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *