foradia subscriutegrat

Animalcoi celebra el seu èxit en aquesta primera edició

L'Ajuntament d'Alcoi i l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi han organitzat de forma conjunta aquest primer festival, que s'ha celebrat en línia i que ha rebut connexions des de 16 països diferents

Alcoi ha celebrat el primer festival de curtmetratges animats, Animalcoi, que ha estat organitzat per l’Ajuntament de la localitat i per l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. El festival s’ha hagut de celebrar en línia per culpa de la situació d’alerta sanitària que està vivint tot el planeta.

La Covid-19 no ha sigut un impediment perquè Animalcoi haja sigut tot un èxit, ja que, entre els dies de la seua celebració, del 13 al 15 de novembre s’han registrat connexions de 16 països diferents.

En concret les xifres resultants han estat 4246 visites úniques a la plataforma, amb 2216 connexions diferents. Pel que respecta a la procedència han sigut de 83 municipis d’Espanya i 15 països de tot el món han estat seguint el festival. A banda d’Espanya, Noruega, Romania, Ucraïna, Regne Unit, Itàlia, Colòmbia, Alemanya, Grècia, Costa Rica, Grècia, Xile, Bèlgica, Mèxic, Bulgària i Hongria.

Animalcoi va rebre un total de 930 obres procedents de 70 països diferents com la República d’Iran, els Estats Units, Turquia, la Xina, Taiwan, i Espanya, entre molts altres.

Entre els treballs presentats, hi ha curts que han resultat guanyadors de premis tan rellevants com els Goya, ANNNECY o del Festival ANIMAC, entre d’altres.

El jurat va fer una selecció d’obres que s’han pogut veure els dies 13,14 i 15 de novembre en les projeccions virtuals dels Premis d’ANIMALCOI. D’aquestes obres eixiran els tres premis: el Premi Caixa Ontinyent amb la temàtica de Drets Socials i obert a estudiants, el Premi Fundació Mutua Levante amb el tema ‘Confiança mutua’ i obert a professionals, i el Premi Animalcoi per a curts realitzats entre 2016 i 2019 on el jurat serà el públic.

Raül Llopis, regidor de Cultura, ha explicat que: “Estem molt satisfets d’aquesta primera edició que tot i ser en línia ha resultat un èxit, esperem que el 2021 coincidint amb la capitalitat cultural d’Alcoi puguem dur a terme el festival de forma presencial i com no, vull agrair a la seua directora, Diana Cortés i a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi la seua implicació, han dut a terme un gran esforç i estic segur que seguirem col·laborant per a realitzar més iniciatives culturals en la nostra ciutat, una ciutat on tenim una gran inquietud cultural en molts àmbits, en aquest d’arts visuals, però també en les arts plàstiques, la música, la literatura o l’actuació entre d’altres”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *