lasarga mediamborganica

Alcoi ret homenatge a la figura de Vicent Segura

Aquest home de 103 anys va ser un dels protagonistes en 1936 de la col·lectivització de la indústria tèxtil alcoiana

Vicent Segura serà homenatjat el pròxim dimarts 24 de novembre al Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi a les 7 de la vesprada.

Segura, que ara té ja 103 anys, va ser un dels protagonistes de la col·lectivització de la indústria tèxtil alcoiana entre els anys 1936 i 1939. Aquesta col·lectivització va significar que les fàbriques i el sistema industrial foren gestionades pels mateixos treballadors i els seus Sindicats.

Aquest acte té dos objectius, per una part, recordar les col·lectivitzacions i, per altra, fer homenatge a un dels protagonistes d’aquella època que continua sent un testimoni en l’actualitat.

Durant l’esdeveniment es parlarà de Vicent Segura i es repassarà la seua etapa de joventut. Ell va començar a treballar en 1935 amb 17 anys, dos anys després va haver d’anar al front de batalla, i en gener de 1939 va ser capturat per l’exèrcit franquista. A partir d’aquest moment Segura, va iniciar un període de llargs anys en presó.

L’historiador Josep Luis Santonja serà l’encarregat de presentar l’acte. Al començament hi haurà una intervenció de la Comissió Organitzadora, i seguidament serà el torn de la primera conferència: ‘Les col·lectivitzacions Industrials a l’Alcoi de 1936’, a càrrec de Salomé Moltó, investigadora i autora de ‘Una nueva economia. Socialización y Colectividades alcoyanas 1936-1939’.

Després d’aquesta conferència serà el torn de la d’Àngel Mora, antropòleg i autor de ‘La colectivización anarcosindicalista en la Guerra Civil Española’. La seua xerrada du el títol de ‘L’informe de 1937 sobre la col·lectivització del tèxtil alcoià’.

Una vegada finalitzades les dos xerrades, serà el torn de l’homenatge a Vicent Segura.

Està previst que l’acte finalitze a les 20:15h.

Per tal d’assistir s’ha de fer una inscripció indicant el nom, els cognoms i el telèfon de contacte al correu electrònic biblioteca@alcoi.org. A més, l’acte es podrà seguir en directe al canal de Youtube: Homenatge Vicent Segura.

Font: Redacció./

ajudesparentalcoi

 

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *