foradia becasivace

Alumne del col·legi Sant Vicent de Paúl premi d’Història

El cap de setmana passat es va celebrar en Ronda, la XVII Cerimònia de lliurament de Beques i Premis de la Real Maestranza de Sevilla. El treball de Jordi Ortiz Gisbert es titula “L'exili espanyol a Mèxic a través de Juan Botella Asensi”.

jordi ortiz premiEl jurat del concurs Eustory Espanya, organitzat per la Real Maestranza de Cavalleria de Ronda, ha emès la fallada del guanyador de la Setena Edició que ha portat per tema “Amèrica”. Es van presentar al concurs més d’un centenar d’estudiants d’Espanya, Portugal i el continent americà, sent els Treballs presentats de gran qualitat científica.

Jordi Ortiz Gisbert, va participar en el concurs Eustory quan estava cursant 4º d’ESO, en el Col·legi Sant Vicent de Paúl i la fallada del concurs es va fer públic a principis d’octubre de 2014, quan Jordi estava començant els seus estudis de batxiller. Juntament amb la seva tutora, Susana Doménech Solbes, van acudir a Ronda, per rebre tan grat premi i tots dos coincideixen a destacar que a tot moment van ser acollits amb gran afecte pels organitzadors de l’esdeveniment, en una cerimònia protocol·lària, amb la finalitat de provocar en els alumnes i en els seus tutors, un gran afany de superació.

No hem d’oblidar que el plantejament del concurs es basa en tres principis: aprendre investigant, de l’entorn local a l’universal, i l’exigència que l’alumne aborde conclusions científiques i personals sobre el treball desenvolupat. Jordi va captar de forma magistral aquests tres principis, la qual cosa sens dubte, li ha portat a ser mereixedor d’un 2º premi.

jordi ortiz premi 1

Susana Doménech Solbes i Jordi Ortiz./

El seu treball es titula “L’exili espanyol a Mèxic a través de Juan Botella Asensi”. Juan Botella Asensi, alcoià, va anar un polític republicà proper als cercles d’Ortega i Gasset que va desenvolupar la seua carrera política a Madrid on va arribar a ser ministre de justícia. Va morir a Mèxic en l’exili. Per a la realització d’aquest treball –que es presenta en format de revista de l’època- han tingut molta importància les entrevistes realitzades, especialment una amb les nétes del protagonista.

Aquesta mateixa setmana, el claustre al complet del Col·legi Sant Vicent de Paúl, amb la qual va ser tutora del jove com a representant del mateix, va fer lliurament del premi en metàl·lic al qual havia estat el seu alumne i va felicitar a Jordi pel seu excel·lent treball i el seu afany de superació. Jordi, per la seua banda, va voler agrair a la qual va anar la seua tutora, Susana Doménech Solbes, el seu interés i acompanyament durant aquesta experiència, obsequiant-li amb un petit record d’aquell dia.


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *