lasarga ua

El Conservatori de Música d’Alcoi serà gestionat per la Conselleria d’Educació

La Junta del Govern municipal ha aprovat sol·licitar a la Conselleria de Cultura, Educació i Esport que el Conservatori Municipal de Música Joan Cantó passe a formar part de la Xarxa de Conservatoris de la Generalitat Valenciana de Conservatoris Professionals de la Generalitat

La Conselleria d’Educació està apostant pels conservatoris que donen serveis en determinades zones per tal de tindre totes les comarques cobertes en formació musical.

Per això s’està creant un mapa en el qual està el d’Alcoi, el Conservatori Municipal de Música Joan Cantó, i açò garanteix el futur d’aquest centre.

D’aquesta manera la Conselleria assumirà la gestió del Conservatori de Música gràcies a un conveni que se signarà amb l’Ajuntament. A partir d’aquest moment les despeses seran competència de Conselleria, ja que el conservatori és un centre comarcal.

Des de fa quasi 60 anys el Conservatori està en funcionament, i durant el temps s’han anat ampliant especialitats, professorat i millores estructurals.

Amb aquesta nova gestió es garanteix el futur d’aquesta institució i a més, la integració en la xarxa de Conservatoris Professionals de la Generalitat implica el manteniment per part de Conselleria del personal que ara mateix desenvolupa el seu treball com a docent.

També implica una nova ubicació que garantisca el futur del conservatori en la ciutat, ja que actualment està ubicat en una de les icones del Modernisme a Alcoi: la Casa d’Escaló, de l’arquitecte Vicent Pascual. Aquest edifici és una magnífica representació de l’Art Nouveau a la nostra ciutat, però és un edifici amb problemes d’accessibilitat que no permet la seua ampliació per poder tindre més estudis.

“Considerem que Conselleria ha de finançar el conservatori al tractar-se d’una prestació comarcal i la responsabilitat de l’ensenyament és de la Generalitat. La nostra intenció és que el professorat que durant tants anys ha prestat servei puga seguir fent-ho”, ha assenyalat Alberto Belda, regidor d’Educació.

A més, Belda ha afegit que: “La possibilitat que siga assumit per Conselleria seria un descans per a les arques municipals assegurant que el servei es mantinga sense canvis per a l’oferta educativa de la ciutat. S’està a l’espera que conselleria regule aquest tipus de processos i ara estem en el primer pas que és la sol·licitud i més endavant si Conselleria assumeix aquest traspàs caldria seure tots els actors involucrats per veure com va a fer-se eixe traspàs per a garantir que l’oferta educativa siga la mateixa i donar les màximes garanties al professorat existent”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *