foradia subscriutegrat

Alcoi treballarà per reduir la bretxa de gènere en la Indústria

Aquesta iniciativa està dins de les accions del Pla Industrial 'ImpulsAlcoi', ja que les dades indiquen una baixa presència de la dona en aquest sector

Una de les accions marcades pel Pla Industrial ‘ImpulsAlcoi’ és fomentar la presència de la dona dins d’aquest sector.

El Pla Director d’Impuls Industrial ha nascut amb la necessitat de coordinar i potenciar totes les accions encaminades al desenvolupament industrial d’Alcoi, amb l’objectiu d’incrementar el pes de l’activitat industrial al nostre territori.

Com ja hem dit, una d’aquestes accions se centra en la reducció de la bretxa de gènere que existeix al sector industrial, ja que serà un àmbit que generarà ocupació als pròxims anys.

Per a buscar solucions a aquest problema s’ha de fer un estudi que englobe els nous mercats, l’accés a la formació, la creació d’itineraris professionals, la conciliació familiar, etc.

Segons informa l’Ajuntament d’Alcoi, les dades indiquen que hi ha una escassa presència de dones que exerceixen llocs de treball en aquest sector, i, es destaca que hi ha poca presència femenina en estudis vinculats a la indústria, tant en Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, com estudis universitaris tècnics.

Per aixó és important també reduir aquesta bretxa en l’àmbit educatiu perquè més dones es formen en àrees tècniques i tecnològiques.

‘Programa de forment de presència de la dona en la indústria’ és una iniciativa de nova creació que posarà el focus en diversos aspectes: La difusió entre les estudiants de secundària d’iniciatives supralocals, donar a conéixer subvencions promogudes des de la Conselleria d’Educació per a fomentar l’accés a alumnes a aquests ensenyaments, donar a conéixer la situació del mercat laboral per a saber les possibilitats laborals d’aquest sector, i fer sessions informatives amb empresaris amb l’objectiu de conéixer les bonificacions existents en matèria laborar i remarcar la igualtat en el rendiment de dones i homes en el sector industrial.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha explicat que: “el nostre govern sempre ha treballat a superar la discriminació per raó de sexe i promoure la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Hem treballat per a fomentar la igualtat amb diferents accions i també ho hem de fer en la indústria. Alcoi és una ciutat que va ser, és i serà industrial. L’Ajuntament ha de ser un motor d’aquest caràcter industrial amb aquest Pla i les diferents accions alineades amb les polítiques europees i amb els objectius de desenvolupament sostenibles”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *