foradia ivace

Cinc artistes unides en una exposició gràcies a la revista MULIER

La periodista alcoiana Cynthia Manchón Romero ha tret a la llum una revista dedicada a la reivindicació de l'art femení. Fins el dia 4 de desembre es podrà visitar l'exposició, i ja està a la venda la segona edició de la revista

La periodista alcoiana Cynthia Manchón Romero ha tret a la llum una revista dedicada a la reivindicació de l’art femení. Ara, les cinc primeres protagonistes de les seues fulles també ho són d’una exposició

Aquest 2020 ens ha donat una nova revista dedicada a l’art creat per artistes femenines, ‘MULIER’. Tot va començar com un projecte final del Cicle Superior de Fotografia de l’EASD Alcoi, però, ara, aquesta iniciativa continua creixent.

La revista ‘MULIER’ ens apropa a la història i les creacions de cinc dones que treballen l’art en disciplines diferents. Les encarregades d’estrenar-se en aquest referent de reivindicació femenina han sigut Duna Espí, Marta Moreno, Virginia Jordà, Carla Abad i Beca Jover. Vist l’èxit i repercussió que està tenint ‘MULIER’ des de l’Ajuntament d’Alcoi, s’ha continuat donant suport i visibilitat a les creacions d’aquestes dones, i a la revista que les ha unit, i per això ara, estan juntes a una exposició a l’Espai Jove que es podrà visitar fins al dia 4 de desembre.

Duna Espí és terrissaire, i segons explica a les pàgines de ‘MULIER’ la seua idea és oferir peces úniques que no es puguen aconseguir a les grans superfícies. En l’exposició es poden veure algunes de les seues creacions. Duna Espí encara no viu de les seues obres, però gràcies a iniciatives com aquestes estem més prop de conéixer tot el seu treball.

La moda també té cabuda en aquesta exposició gràcies a l’obra de Marta Moreno. Aquesta dissenyadora actualment compagina les seues col·leccions pròpies amb el seu treball d’estilista en cinema. Fa poc temps va estar treballant en una pel·lícula que s’estrenarà pròximament i que té com a protagonista a Ricardo Gómez, fins que la cinta arribe al cine, podem veure a l’Espai Jove alguns dels seus dissenys.

Una altra de les protagonistes de ‘MULIER’, i que a més és la protagonista de la seua primera portada és Virginia Jordà, ella és ceramista i a l’exposició podem veure un trosset del seu treball. A les pàgines d’aquesta revista s’explica que crea les seues obres basant-se en els seus sentiments i vivències. Jordà ja ha mostrat la seua obra en l’Alfàs del Pi, Madrid o Mèxic, i ara també a la seua ciutat natal.

Carla Abad apropa al públic el món del disseny gràfic, un món que com bé explica en la seua entrevista, la majoria de referents i creadors són masculins. Abad encara està finalitzant els seus estudis, però ja es pot veure el fort talent que té per a captar la idea dels seus clients i convertir-la en un disseny únic. A l’exposició es poden veure exemples del seu treball.

La il·lustradora Beca Jover és l’última de les dones ‘MULIER’ d’aquesta primera edició. Possiblement és la més coneguda fora d’Alcoi, ja que a Instagram compta amb 20’6 mil seguidors. Beca ha col·laborat ja amb reconegudes marques, i envia les seues creacions a tots els racons del món. Així encara, les seues il·lustracions basades en moments especials dels seus clients o d’ella mateixa, mereixen reconeixement i visibilitat.

El fenomen MULIER no ha fet res més que començar, i és que Cynthia Manchón ha treballat molt intensament per a continuar donant visibilitat a totes aquelles creadores, i ja està disponible la segona edició de la revista. Gràcies a la plataforma Vermaki pots col·laborar en la campanya crowfunding, i adquirir el teu exemplar. A més, cadascuna de les artistes de les dos edicions, oferirà una peça única que el públic podrà comprar.

Per a aquesta segona edició la periodista ha comptat amb: Alba Miró, pintora, Eugenie de NieNie Ceràmica, Diana Ventura (DidiVent), il·lustradora, Raquel Rodrigo d’Arquicostura, bordadora, i Miriam Marco, dissenyadora de moda.

Font: Belén Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *