foradia subscriutegrat

Els pressupostos de Castalla pretenen lluitar contra la crisi provocada per la Covid-19

Des del govern local destaquen que s'ha donat importància als serveis socials i a la baixada d'impostos a la ciutadania

Antonio Bernabeu, alcalde de Castalla, juntament amb les regidores de Serveis Socials, Maite Gimeno, i la d’Hisenda, Gema Sánchez, han presentat el projecte de Pressupost Municipal per a l’any 2021.

Per a aquest pròxim any, el consistori comptarà amb un pressupost de 9.077.399 euros, i es caracteritzen per tindre un caràcter social per a lluitar contra la crisi generada per la Covid-19.

Segons ha explicat la regidora d’Hisenda, aquest document està elaborat amb “rigor i s’ha basat en l’eficàcia de la gestió financera perquè els ciutadans puguen gaudir d’uns serveis públics de qualitat”. A més, ha destacat que: “aquest any, com en exercicis anteriors, hem situat les polítiques socials en el nostre eix prioritari”.

Per a Bernabeu els pressupostos són “uns comptes responsables, transparents i socials”, que s’han elaborat amb l’objectiu “d’aconseguir un creixement orgànic i constant de la nostra ciutat”.

L’equip de govern ha decidit augmentar la inversió en Serveis Socials, amb una partida de 653.575 euros, el que equival al 7’20% del pressupost de la localitat. Cal destacar que aquesta partida ha crescut 114.734 euros respecte a l’any que ve.

Maite Gimeno, regidora de Serveis Social ha recordat que: “la importància dels Serveis Socials en un any en què ens hem deixat la pell amb l’objectiu de no deixar enrere a cap dels veïns de Castalla a causa de l’impacte de la Covid-19”, i ha afegit que per a aquest 2021 “seguirem esforçant-nos perquè la crisi sanitària, econòmica i social del coronavirus perjudique el menys possible a la gent del nostre poble”.

Una altra de les partides importants és la de seguretat ciutadana, que ascendeix a 889.646 euros. S’han creat dos nous llocs d’agent de Policia Local, que sumaran un total de 16 agents, 3 oficials i un inspector en cap.

La baixada d’impostos és un dels punts importants d’aquest document. Per al 2021 es contempla rebaixar l’Impost de Béns i Immobles (IBI), i es mantindrà la bonificació de l’impost de plusvàlua per herències amb fins al 95% de l’import a pagar a les persones afectades.

L’Ajuntament tornarà a anul·lar les taxes per ocupació de la via pública de les terrasses de bars i restaurants, amb l’objectiu de donar suport a aquest sector.

La inversió cultural suposarà el 5% del pressupost municipal, és a dir, 456.444 euros, i per a educació s’han reservat 418.538 euros. Com ha explicat la regidora d’Hisenda, en aquest apartat es crearà una nova plaça de professor d’idiomes per a l’escola d’adults que ha creat l’Ajuntament.

20.000 euros aniran destinats en accions i projectes relacionats amb polítiques mediambientals per a conservar les bases naturals de Castalla i avançar en el desenvolupament sostenible. “Durant aquesta legislatura anem a destinar els recursos necessaris per a avançar en la sostenibilitat ambiental i energètica de Castalla”, ha manifestat l’alcalde castellut.

“S’han destinat 10.000 euros per a realitzar diferents millores que, encara que no són tan visibles, ens permeten avançar en el treball intern i optimitzar el servei que prestem. Es tracta d’una inversió que, en últim terme, repercuteix positivament en la qualitat i la rapidesa dels serveis que rep la ciutadania”, ha explicat Bernabeu sobre la inversió per a la modernització i millora dels sistemes informàtics i la tecnologia municipal.

L’àrea de Parcs i Jardins té una partida de 282.276 euros, amb l’objectiu d’incrementar el nombre de zones verdes a Castalla, millorar les existents, i avançar en l’accessibilitat de les voreres.

Turisme i Comerç comptarà amb un pressupost de 187.572, i el departament de Festes disposarà de 173.500 euros.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *