foradia pressupostparticipatiualcoi

La Covid obliga al govern de la Generalitat a incrementar les mesures restrictives

A més de les restriccions que s'han fet generals per a tota la comunitat, hi ha 26 municipis entre ells Alcoi, Oliva o Castalla que tindran mesures encara més fortes

La Covid està deixant a tota la Comunitat Valenciana en una situació molt greu. La incidència de casos positius està augmentant considerablement en aquesta tercera onada de contagis, i per això des del govern autonòmic s’ha decidit implantar noves mesures. “Això exigeix una resposta contundent, ponderada i immediata per part del govern valencià”, ha argumentat el president de la Generalitat Ximo Puig.

El president ha detallat les mesures que afectaran a tota la Comunitat Valenciana, respecte a la vacuna, que són:

 • S’intensificarà el procés de vacunació en tota la Comunitat. Entre el dilluns i dimarts de la setmana que ve s’administrarà la primera dosi de la vacuna a tots els residents I treballadors dels geriàtrics, menys d’aquelles residències que tinguen brots actius.
 • Durant la pròxima setmana, també començarà el procés de vacunació del personal sanitari d’atenció primària, i a continuació dels centres de dia de majors.
 • Quan s’aprove la vacuna de ‘Moderna’, segons ha avançat Puig, en els pròxims dies, es començarà a vacunar al personal sanitari dels hospitals.

Pel que fa a les noves restriccions, que són per a tot el País Valencià:

 • Es prorroga el confinament perimetral de la Comunitat fins al 31 de gener.
 • S’avança el toc de queda a les 10 de la nit.
 • El tancament de l’hostaleria serà a partir de les 5 de la vesprada. La restauració de les vies de servei no estarà subjecta a cap franja horària.
 • Es prohibeix fumar a les terrasses dels locals d’hostaleria, i totes les taules tindran un nombre màxim de 4 persones.
 • Es redueix al 30% els aforaments per a tots els comerços, inclòs l’espai de l’estacionament, amb excepció de comerç d’alimentació, farmàcies, ortopèdia, servei de perruqueria, òptiques i centres de veterinària, que tindrà un aforament del 50%.
 • Les reunions socials o familiars continuaran sent de màxim 6 persones.
 • Es declara el confinament perimetral dels municipis amb una incidència crítica, durant 14 dies.

Les mesures per a tota la Generalitat començaran el dia 7 de gener, fins al 31 del mateix mes.

Per a aquests municipis, que són: Borriol, Atzeneta del Maestrat, Soneixa i Xèrica, a la província de Castelló, a la d’Alacant, Alcoi, Castalla i Polop, i a la província de València, Llíria, Massanassa, Aiora, Utiel, Sedaví, Sollana, Guadassuar, Oliva, Daimús, Canals, Benigànim, Xàtiva, Moixent, Ontinyent, Xest, Sinarques, Anna, Quatretonda, Bonrepòs i Mirambell.

Aquests 26 municipis tindran mesures diferents de la resta de l’autonomia fins al dia 20 de gener, i després ja es valorarà la situació.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló ha especificat les mesures específiques d’aquests municipis. Les restriccions són:

 • Es tancaran els centres socials, casinos o clubs.
 • Tancaran els bars, restaurants i altres establiments, a no ser que facen menjars a domicili.
 • Els centres d’esports o gimnàs tancaran, així com els parcs i jardins.
 • Es modificarà l’aforament de les cerimònies fúnebres, casaments o batejos concretament a 15 persones a l’aire lliure i 10 en espais tancats.

Ana Barceló ha mostrat el seu malestar davant la falta de responsabilitat d’aquelles persones que no han respectat les mesures restrictives que es van dur a terme per a les dates nadalenques.

Pocs minuts després de la compareixença del president Ximo Puig, i la consellera Ana Barceló, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha fet una roda de premsa per tal de valorar la situació a Alcoi.

Segons ha informat Francés, Alcoi cada dia que passa està en una situació més preocupant, i és que, l’última actualització indica que en la localitat hi ha una incidència de 1.034 casos positius per cada 100.000 habitants.

L’alcalde de la localitat, ha valorat positivament la resposta de la Generalitat a la petició de fer més restriccions per tal de frenar la corba de contagis.

“Amb el compliment escrupolós d’aquestes mesures, en les pròximes setmanes serem capaços de superar aquesta situació i guanyar la batalla conta la Covid-19”, ha explicat Francés, que a més ha demanat “un últim esforç”.

Des de la Generalitat, es plantejarà un paquet d’ajudes per a totes les activitats econòmiques que es vegen afectades per aquestes noves restriccions.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *