foradia mediambient

Des de l’ajuntament d’Alcoi es tramitaran les ajudes Parèntesis del Consell

Es concedeix una quantitat fixa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors en els sectors identificats; i d'altra banda una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a 31 de desembre de 2020

“Des de l’ajuntament ens hem adherit a aquest pla i continuarem oferint les ajudes Reactiva per a tractar de pal·liar en la mesura que siga possible les conseqüències econòmiques que ha provocat la crisi de la Covid en la ciutadania”, explica Toni Francés.

Aquesta setmana han estat aprovades pel Consell les ajudes Parèntesi que les tramitarà l’ajuntament d’Alcoi. Unes ajudes que seran per als sectors econòmics més afectats per les restriccions enfront de la Covid-19.

En concret, el decret llei estableix la distribució dels 160 milions d’euros de les ajudes Parèntesis per a cada municipi on es desenvolupen activitats econòmiques en els sectors més afectats.

L’import assignat per a cada municipi s’ha distribuït atenent els següents criteris:

  • Es concedeix una quantitat fixa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors en els sectors identificats;
  • i una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d’aquestes microempreses i autònoms en els esmentats sectors.

Els ajuntaments hauran de destinar les ajudes directament a autònoms i microempreses amb un màxim de 10 treballadors, pertanyents a les activitats més afectades per la pandèmia. Les ajudes es dirigiran a cobrir despeses corrents de l’activitat duta a terme des d’abril de 2020, que hauran de ser justificats pels autònoms i microempreses.

Si en aplicar les ajudes el municipi tinguera un excedent de recursos sense utilitzar en aquests sectors més afectats, podrà dedicar aquest excedent a complementar proporcionalment les ajudes resoltes o dedicar-les a altres activitats també afectades per la pandèmia i que no hagen sigut contemplades específicament en els sectors definits.

La participació en aquestes ajudes serà compatible amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d’organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat prevista en el present decret.

En concret, les activitats econòmiques recollides en el decret llei i considerades com les més afectades per les restriccions a conseqüència de la pandèmia són hostaleria i restauració, activitats de creació artístiques i d’espectacles, activitats esportives, recreatives i d’entreteniment i allotjaments i activitats turístiques.

Del total de les ajudes, la Generalitat aportarà el 62,5%, és a dir 100 milions d’euros, mentre que les Diputacions Provincials contribuiran amb un 22,5%, i els ajuntaments amb el 15% restant, tal com ha sigut acordat en la Mesa Institucional, constituïda per la Generalitat, Diputacions Provincials i representants dels municipis, per a abordar mesures econòmiques destinades a la recuperació de la Comunitat Valenciana.

Les ajudes són cofinançades per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional finançat com a part de la resposta de la Unió a la Pandèmia de Covid-19.

Les ajudes Parèntesis constitueixen una de les mesures de suport incloses en el Pla Resiteix, dotat amb un total de 380 milions d’euros, amb la finalitat de reforçar els sectors greument afectats, evitar la deterioració del seu teixit empresarial i contribuir a la conservació de l’ocupació, mitigant les conseqüències socials que suposa la paralització de determinades activitats econòmiques.

Des de l’Ajuntament d’Alcoi i per acord de la Junta de Portaveus es va traslladar tant al president de la Generalitat, Ximo Puig com al conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, la voluntat del consistori per adherir-se al Pla així com la importància d’ajudar en major mesura a les poblacions més afectades com és el cas de la nostra ciutat, amb mesures més restrictives des del passat 7 de gener.

Aquest pla que afectarà 21.000 empreses, 43.000 autònoms i 47.000 treballadors afectats per ERTOs, té 6 mesures principals:

  • Una línia de 80 milions d’euros en ajudes directes per a les quotes de la Seguretat Social d’autònoms i empreses.
  • Un total de huit milions per als 26.000 autònoms afectats pel tancament total (ajuda complementària a la de la seguretat social).
  • 17 milions en ajudes directes als treballadors en ERTO, que tenen una reducció de salaris.
  • Ajudes de huit milions d’euros per al sector de l’oci i l’entreteniment amb especial suport a l’oci nocturn, que ha tingut una restricció sostinguda es beneficiaran del Fons de Cooperació.
  • Hi ha dues línies IVF de 50 milions cadascuna; una per a préstecs bonificats a empreses afectades i una altra de préstecs participatius per a empreses en situació financera límit.(Una d’aquestes línies en la HORECA que ja es pot sol·licitar).
  • Fons de cooperació municipal Covid que comptarà amb un mínim de 127 milions d’euros i una aportació del 50% de la Generalitat, (60 milions), 30% de les diputacions (36 milions) i un 20% els ajuntaments, (24 milions). D’aquest muntant, set milions d’euros es destinaran de manera exclusiva als artesans de les festes.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés: “Aquest pla serà molt important per a les persones de la Comunitat Valenciana i especialment per a les de la nostra ciutat que és una de les quals més mesures restrictives ha tingut amb l’hostaleria tancada des del 7 de gener. Igualment l’economia de la nostra ciutat està molt lligada a les festes de Moros i Cristians i el Nadal Alcoià, aquestes ajudes igualment seran vitals per a evitar que desapareguen molts d’aquests artesans”.

Des del passat dijous està posada en marxa les primeres ajudes del Pla Resisteix, que facilita a les empreses més afectades per la crisi préstecs de l’IVF amb trams no reembossables de fins al 30%. La línia Horeca, dotada amb 50 milions d’euros, està destinada a les empreses de l’hostaleria, la restauració, el turisme i l’oci i ja pot ser sol·licitada. Les empreses englobades en aquests sectors podran accedir a préstecs d’entre 15.000 i 750.000 euros, amb una ajuda no reembossable de fins a 60.750 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *