foradia subscriutegrat

La Comunitat Valenciana ja ha administrat el 80% de les dosis de la vacuna

En total són 48.583 dosis de vacuna contra la Covid-19. Es preveu que durant aquesta setmana es puguen administrar 29.000 més

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló ha anunciat que des de que va començar la campanya de vacunació contra la Covid-19 a finals de desembre de 2020, fins al dilluns 11 de gener de 2021, la Comunitat Valenciana ja ha administrat el 80% de les dosis que havia rebut de la vacuna contra el coronavirus de la farmacèutica Pfizer.

El 80% que ha explicat la consellera, es tradueixen en un total de 48.583 dosis, una xifra que ha valorat com a “important”.

Ana Barceló també ha informat que: “poc més del 2% ha rebutjat explícitament ser vacunat, és a dir, un total de 1.249 persones”.

Les residències de majors són les primeres que han rebut la vacuna, però, segons ha declarat la consellera als últims dies s’han incrementat les residències amb brots, la qual cosa “ens ha obligat a replantejar en diverses ocasions l’estratègia de vacunació en aquests centres”. I és que, actualment hi ha 153 residències amb brots actius a la Comunitat Valenciana, 53 en procés de vacunació i 300 que estan prop d’estar completament vacunades.

Durant les pròximes setmanes es continuarà vacunant al personal sanitari i residències, amb una previsió de 29.000 vacunes. “La setmana que ve es començarà amb la segona dosi de la vacuna en residències sense brots i es continuarà amb els sanitaris”. A més, també està previst que es comence a administrar la dosi als centres ocupacionals.

En l’última setmana de gener es donarà la segona dosi a residències i a personal sanitari, i la primera dosi a aquelles residències amb brots actius. Per a fer-ho possible es rebran 42.500 dosis.

Ja per a la primera setmana de febrer, començarà la vacunació per als grans dependents i els centres de dia de majors.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *