foradia elgrat

Ximo Puig anuncia la vacunació per a persones entre els 30 i 39 anys

També ha explicat que la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19, ha autoritzat l'obertura de les seus festeres

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat novetats respecte a l’evolució de la pandèmia i la vacunació. Un dels anuncis més importants ha sigut que a partir del dilluns 5 de juliol començarà la vacunació per a les persones entre els 30 i els 39 anys.

Puig ha assegurat durant la seua intervenció que “la vacunació de la gent jove és una prioritat”, per aquest motiu va a avançar-se 12 dies el procés de vacunació d’aquest grup de la població, que ja havia començat en algunes zones rurals. També ha assenyalat que en els últims dies, el 52% dels contagis són jóvens entre els 15 i els 29 anys, i encara que molts són asimptomàtics, sí que hi ha 20 joves menors de 34 anys ingressats, i un d’ells en l’UCI. I és que, la incidència en aquest grup és de 172 casos per cada 100.000 habitants.

Per aquests motius, el Cap del Consell, ha volgut fer una crida a la “responsabilitat admirable” que van mostrar els joves durant la pandèmia, i a preocupar-se més per la seua salut i per la de les persones que encara no estan immunitzades completament.

Respecte a les mesures que estan vigents actualment, ha avançat que la Mesa Interdepartamental ha acordat prorrogar-les a partir del dijous 1 de juliol i que duraran fins al dia 15, és a dir, dos setmanes més. L’objectiu de continuar amb aquestes restriccions és “consolidar una obertura prudent i responsable” i que siga “segura i eficaç”, perquè es puga aconseguir una “recuperació sòlida” en termes econòmics, socials i emocionals.

Pel que fa a l’ús de la mascareta, que ja no és obligatori als exteriors, el president ha assenyalat que recomana continuar utilitzant-la a l’aire lliure, excepte a la platja o als espais naturals. Des de la Conselleria de Sanitat s’ha fet una guia amb indicacions bàsiques per a mantenir ventilats els espais interiors que es pot veure a la pàgina web i que va a distribuir-se per comerços, hotels, bars, restaurants, cinemes, teatre o museus.

Una altra de les novetats que ha anunciat Ximo Puig, ha sigut que es tornaran a obrir les seus festeres. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha afegit que a partir del dia 1 de juliol, els ajuntaments regularan els horaris d’aquests locals, i es podrà consumir menjar i beguda, però seguint les mesures per al sector de la restauració, com l’aforament de 50%, i les taules fins a 10 persones. Per a la resta d’activitats, com les tasques administratives, l’aforament serà del 75%.

El Cap del Consell ha celebrat que la vacunació va a “gran velocitat”, i que això permetrà aconseguir la immunitat de grup en dos mesos. A hores d’ara hi ha dos milions i mig de valencians i valencianes vacunats, i més d’1,6 milions ja tenen la pauta completa, la qual cosa suposa que s’ha duplicat la xifra de vacunats a l’últim mes.

Per al president de la Generalitat “l’eixida de la crisi depén de la prudència i la responsabilitat de cadascú”, i ha recordat que la Covid-19 encara està present i és una amenaça sanitària, social i econòmica. “La pandèmia no ha acabat, i ningú pot confiar-se perquè seria irresponsable, i egoista”, ha comentat.

Puig s’ha mostrat preocupat davant la detecció de la variant Delta, pel “repunt significatiu en la circulació del virus”, i per l’augment de la incidència, que ha passat de 40 el passat 8 de juny, a 75 casos per cada 100.000 que hi ha ara.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *