foradia subscriutegrat

Oliva commemora el Dia Mundial de l’Agricultura

En total es realitzaran tres jornades en les quals podrà participar la ciutadania

Des de la regidoria d’Agricultura, encapçalada per Miquel Doménech, i les àrees de Comerç, Mercats, Consum i Participació Ciutadana, dirigides per Yolanda Balaguer i Josep Escrivà, s’han organitzat tres jornades participatives i informatives per a commemorar el Dia Mundial de l’Agricultura, i amb l’objectiu de ressaltar la importància d’aquest sector al municipi.

El primer acte estarà a càrrec d’Hèctor Carrió, enginyer agrònom, Vicent Domigues, gerent de Pego Natura, i David Bosh, president de l’Associació de productors del Garrofó VLC. Durant l’esdeveniment es farà una degustació de granissats naturals de l’empresa Granny, i es presentaran projectes que s’estan portant a terme des de l’Ajuntament. Aquest acte tindrà lloc el dia 9 de setembre en la Finca de Martí Deveses, a les 9:30h, i les persones interessades s’hauran d’inscriure prèviament.

El divendres 10 de setembre, en les parades del Mercat Municipal, amb cada compra, repartiran llavors proporcionades per l’empresa Agrogibe, per a incentivar a la gent a la sembra i a la cura de l’agricultura.

Per al dissabte 11 de setembre, davant del Mercat Municipal, es farà un taller introductori a l’hort urbà, impartit per l’empresa Ideari, on els interessats podran acudir de 10 h a 13 h per tal d’aprendre a realitzar els seus planters, i on es donaran bombes de llavors silvestres i autòctones a cada participant. El taller anirà adreçat a tota classe de públic, però especialment a xiquets i xiquetes per tal d’ensenyar-los els diferents tipus de llavors autòctones, segons les temporades. Per a aquesta activitat no caldrà inscripció, ja que la duració de cada taller serà d’aproximadament 20 minuts, amb un màxim de 15 participants.

“Amb aquests actes volem ressaltar que la cura del nostre camp no és sols per a la gent que es dedica a l’agricultura, sinó que és important la participació de la ciutadania per tal de donar-li força a aquest sector, i també que xiquets i xiquetes aprenguen el valor de sembrar i cuidar els planters” ha assegurat Miquel Doménech.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *